Ga naar de inhoud

Luxe safari Tanzania: verken de savanne in stijl

  Op zoek naar een luxe safarireis in Tanzania? Dit oost-Afrikaanse land is een fantastische bestemming om op zoek te gaan naar de Big Five en te genieten van de schitterende natuur. In dit artikel lees je meer over het boeken van een luxe safari in Tanzania. 

  Luxe safari Tanzania: bekijk het aanbod van Van Verre, Tenzing Travel of 333travel

  Luxe safari tanzania luchtballon

  Minimaal geregel, maximale ontspanning

  Er zijn meerdere reisorganisaties die luxe safarireizen naar Tanzania aanbieden. Je kunt kiezen voor een bestaande rondreis, die je vaak kunt laten aanpassen naar jouw voorkeuren.  

  Of je kunt een luxe safari op maat laten maken, zodat deze volledig is afgestemd op jouw wensen. Je ontvangt hiervoor een uitgebreid voorstel met speciale activiteiten en accommodaties. Alles wordt door de organisatie geregeld, zodat jij volledig bent ontzorgd en alleen nog maar hoeft te genieten van jouw droomreis in Tanzania.

  Een greep uit het aanbod van (voorbeeld) rondreizen: 

  •  Safari Tanzania Highlights DeLuxe | Privé reis | 12 dagen. Deze reis neemt je mee op safari een aantal van de mooiste parken in Tanzania. Spot olifanten tussen de babobab bomen in Tarangire, ga op zoek naar de boomklimmende leeuwen van Lake Manyara en bezoek de beroemde Serengeti en Ngorongoro krater. Je sluit je reis af met een ontspannen reis op Zanzibar. Bekijk deze reis.
  • A Wildlife Adventure in Tanzania | Privé reis | 14 dagen. Overdag ga je met een ervaren gids op safari om de Big Five te spottten. Je overnacht in bijzondere en sfeervolle locaties midden in de natuur. Na je safari avontuur brengt een binnenlandse vlucht je naar het tropische Zanzibar. Bekijk deze reis.
  • Safari Tanzania | Privé reis | 9 dagen. Maak elke dag een safari en geniet van al het natuurschoon in Tarangire, Ngorongoro en Serengeti. Je overnacht in fijne lodges en luxe tented camps, omringd door de natuur. Mocht je hier ook een strandverblijf aan willen toevoegen, dan kan je ook deze reis laten aanpassen aan jouw wensen. Bekijk deze reis.
  • Tanzania | Privé reis | 8 dagen. Ga op safari met je eigen privé chauffeur / gids om olifanten, leeuwen, duizenden flamingo’s en nog veel meer dieren te spotten in prachtige nationale parken. Ontdek de diverse landschappen van Tanzania en maak kennis met de lokale inwoners tijdens een rondleiding in het dorp Mto wa Mbu in de buurt van Lake Manyara. Bekijk deze reis.
  • Ultimate Safari Tanzania & Zanzibar | Privé reis | 11 dagen. Bezoek maar liefst vier nationale parken, inclusief de Serengeti. Je reist per 4WD landcruiser naar de mooiste plekken en verblijft in comfortabele lodges en luxe tented camps. Je sluit je reis af op Zanzibar, in een heerlijk hotel direct aan het strand. Bekijk deze reis.

  Hoe werkt het boeken van een luxe safari in Tanzania?

  De precieze werkwijze kan per reisorganisatie iets verschillen, maar over het algemeen werkt het boeken van een luxe maatwerksafari in Tanzania als volgt: 

  Op de websites van bovengenoemde organisaties zijn veel voorbeeldreizen te vinden. Deze kun je geheel laten aanpassen naar jou wensen, passend bij jouw budget. Mocht je zelf al een reisroute en bepaalde activiteiten in gedachten hebben, dan kan je die natuurlijk ook als uitgangspunt gebruiken. 

  • Na je aanvraag neemt de organisatie contact met je op om je wensen goed door te spreken. 
  • Je ontvangt een vrijblijvend reisvoorstel, met jouw wensen als uitgangspunt en eventueel suggesties van de organisatie. 
  • Vaak neemt de landendeskundige het voorstel persoonlijk met je door. Heb je vragen of wil je dingen wijzigen, geef dit dan vooral aan.
  • Is de reis helemaal naar wens? Dan kun je boeken en gaat de reisorganisatie voor je aan de slag.
  • Ook tijdens de reis staat de organisatie voor je klaar. Mocht er iets misgaan of mocht je een extra excursie willen bijboeken, dan kan je altijd contact opnemen met de lokale partner of met de organisatie in Nederland. 

  Tip: Check altijd de algemene voorwaarden voor je akkoord gaat met een offerte en stel je vragen indien er dingen onduidelijk zijn. Een goede reisorganisatie zal je altijd graag te woord staan. Zo weet je precies wat je kan verwachten! 

  Rondreizen Tanzania Van Verre

  Luxe safari Tanzania 

  ‘Luxe’ kan voor iedereen wat anders betekenen. Bovendien: smaken verschillen. Daarom is het goed om voor jezelf na te gaan waar jouw voorkeur naar uitgaat. Zo kan de reisspecialist je het beste van dienst zijn. Denk bijvoorbeeld aan: 

  Luxe safari lodges 

  Deze zijn vaak kleinschalig, wat zorgt voor een fijne, intieme sfeer. De locatie kan vrij afgelegen zijn en soms alleen te bereiken per vliegtuigje of boot. Zo’n exclusieve ligging zorgt ervoor dat er weinig andere reizigers zijn en er maar één voertuig aanwezig is wanneer er bijzondere wilde dieren te zien zijn. 

  Goed opgeleide gidsen 

  Een goede gids of ranger tijdens je safari maakt een groot verschil. Deze kan je het beste helpen om wildlife te spotten en is bovendien vaak hoogopgeleid en zeer ervaren. Hierdoor is het extra leuk om in gesprek te gaan en meer te leren over het ecosysteem, natuurbehoud of allerlei andere onderwerpen die je reis in Tanzania interessant maken.

  Luxe safari tanzania olifanten 

  Bijzondere locaties voor wildlife spotten 

  Drinkplaatsen waar dieren hun dorst komen lessen, afwisselende landschappen en oneindige vergezichten: met een goede gids bezoek je de mooiste plekken om dieren te spotten en van je safari een onvergetelijke reis te maken. Niet alleen de bekende plekken in beroemde gebieden als de Serengeti en de Ngorongoro krater – die overigens met een reden zo populair zijn – maar juist ook de verborgen locaties in exclusievere reservaten of afgelegen parken. 

  Met de auto of vliegen 

  Maak je in Tanzania een rondreis per auto, dan is het gebruikelijk dat je dat doet met een privé chauffeur, vaak ook ranger, die je naar de verschillende bestemmingen rijdt. Je vertrekt dan vanuit Arusha of Dar es Salam. 

  Een andere mogelijkheid is een fly in safari: je reist dan met een klein vliegtuigje naar exclusieve lodges, waar je op safari gaat met de rangers die het gebied op hun duimpje kennen. Een combinatie van de twee is uiteraard ook mogelijk. 

  Luxe safari en strandbestemming 

  Na enerverende dagen op de savanne is het heerlijk om bij te komen van alle indrukken op het tropische eiland Zanzibar. Je bent er zo met een binnenlandse vlucht. Naast prachtige resorts met meerdere zwembaden en restaurants vind je hier ook kleinschalige, luxe hotels, waar je heerlijk kunt relaxen. 

  Zanzibar heeft een indrukwekkende geschiedenis, dus ook voor cultuurliefhebbers heeft dit eiland veel te bieden. 

  Meer artikelen op Safari-Reizen.nl:

  Bekijk luxe safari reizen naar Tanzania bij bekende reisorganisaties:

  Familiereizen Tanzania              luxe safari tanzania        SRC-reizen safari

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *