Ga naar de inhoud

Shoestring

  Shoestring biedt avontuurlijke rondreizen naar meer dan 50 bestemmingen over de hele wereld. Bezoek Shoestring.nl.

  Is Shoestring wat voor jou?

  Reis je met een groepsreis van Shoestring, dan heb je veel individuele vrijheid. Je hebt voldoende tijd om in je eigen tempo te genieten van al het leuks dat je bestemming te bieden heeft. Het maximaal aantal deelnemers per groep is 25. Omdat veel excursies facultatief zijn en je ter plekke bij kunt boeken, kun je zelf bepalen aan welke onderdelen je wel of niet mee wil doen. Lees meer op Shoestring.nl.

  Bestemmingen en reistypes

  Wanneer je met Shoestring op safarireis wil, kun je naar:

  • Botswana
  • Kenia
  • Namibië
  • Tanzania
  • Zuid-Afrika

  Je kunt vaak meerdere landen in één reis bezoeken. De reisduur varieert van 8 tot 24 dagen. Bekijk het actuele reisaanbod.

  Shoestring biedt verschillende reistypes:

  • Groepsreizen
  • Singlereizen
  • Individuele rondreizen

  De omschrijving van de reizen vind je op Shoestring.nl.

  Een greep uit het reisaanbod van Shoestring

  • Zuid-Afrika hoogtepunten | Groepsreis | 15 dagen. Bezoek bruisend Kaapstad, proef heerlijke wijnen, reis langs de prachtige Tuinroute en ga op zoek naar de Big Five in Kruger National Park. Bekijk deze reis.
  • Kenia, Tanzania en Zanzibar | Singlereis | 22 dagen. Een avontuurlijke kampeer- en hotelreis door Oost-Afrika. Geniet van het uitzicht op de Kilimanjaro en ga op safari in de wereldberoemde Serengeti en Masai Mara. Sluit je reis af op het tropische Zanzibar. Bekijk deze reis.
  • Zuidelijk Afrika 3 weken | Groepsreis | 23 dagen. Start in Kaapstad, ontdek de indrukwekkende woestijnlandschappen in Namibië, bezoek de waterrijke Okavangao Delta in Namibië en vergaap je aan het donderende geraas van de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Bekijk deze reis.
  • Zuid-Afrika, eSwatini & Lesotho | Groepsreis | 22 dagen. Bezoek beroemde wildparken als Kruger en Addo, spot dolfijnen en walvissen in Hermanus en maak kennis met de koninkrijken eSwatini en Lesotho. Bekijk deze reis.

  Groepsreizen

  Groepsreizen hebben maximaal 25 deelnemers en kennen veel individuele vrijheid. Je hebt het gemak van een goed geregelde groepsreis met voldoende ruimte om er je eigen invulling aan te geven. Gezamenlijke beleving van lokale en authentieke culturen, maar met veel individuele vrijheid – daar gaat het om bij de verre reizen van Shoestring.

  Single reizen

  Kies je voor een single reis, dan is het enige verschil met een ‘gewone’ groepsreis dat er geen stelletjes of koppels mogen deelnemen aan de reizen. Ook zijn de single reizen ingedeeld in leeftijdscategorieën:

  Val je nét niet binnen de leeftijdscategorie van de reis van je voorkeur, dan heb je mazzel: reizigers die maximaal 1 jaar ouder of jonger zijn mogen alsnog mee. Is het verschil groter dan 1 jaar, dan mag je helaas niet mee. Reis je met iemand die wél tot de juiste doelgroep behoort, dan wordt er speciaal voor jou vaak een uitzondering gemaakt.

  Je ontdekt de meest exotische reisbestemmingen van de wereld samen met gelijkgestemde reisgenoten.

  Je kunt kiezen om er af en toe lekker zelf op uit te trekken of in het gezelschap van de groep activiteiten te ondernemen. Op die manier leer je niet alleen andere landen en culturen kennen, maar kom je bovendien op eenvoudige wijze in contact met je medereizigers.

  Shoestring - Singlereizen

  Kijk bij je gewenste reis op Shoestring.nl onder het kopje ‘Data & Prijzen’ in de kolom ‘Start’ of het om een single reis of groepsreis gaat. Natuurlijk kun je als soloreiziger ook altijd deelnemen aan een ‘gewone’ groepsreis. Bovendien reist meer dan een derde van de reizigers die deelneemt aan de verre reizen van Shoestring zonder partner, dus de kans is groot dat je niet de enige bent van je groep.

  Gegarandeerd op reis

  Voor alle groepsreizen geldt dat er een minimum aantal deelnemers moet zijn voordat een reis daar kan gaan. Wil je zeker weten dat je op reis kunt? In dit handige overzicht vind je de reizen met gegarandeerd vertrek. Wacht niet te lang met boeken, want het aantal plaatsen op deze reizen is beperkt!

   

  Shoestring - Safari

   

  Accommodatie en vervoer

  Shoestring werkt nauw samen met betrouwbare, meestal eigen agentschappen ter plaatse. Ze kennen de betreffende landen door en door en weten precies waar je de leuke plekken, sfeervolle hotelletjes en gezellige restaurants kunt vinden. Zo zorgt Shoestring ervoor dat de kwaliteit van accommodatie en vervoer is gegarandeerd.

  Je vliegt naar je bestemming met uitstekende maatschappijen als KLM, Etihad Airways of Lufthansa. Ter plekke reis je meestal met eigen vervoer (met chauffeur), zodat er bij interessante plekken gestopt kan worden. Soms leg je met opzet een traject af met een lokale bus, boot of trein om de sfeer te proeven en in contact te komen met de lokale bevolking.

  Kamperen tussen het wild

  Bij sommige safarireizen kampeer je in de wildparken. Je wordt ‘s ochtends wakker, midden in de natuur, met de geluiden van de Afrikaanse savanne om je heen. Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten! Lees hier meer over de safari reizen van Shoestring.

  Reisbegeleiding

  Shoestring werkt samen met lokale agentschappen ter plaatse, die de landen door en door kennen. Groepsreizen worden begeleid door goed getrainde, lokale Engelstalige reisleiders.

  Dankzij de landenspecialisten van Shoestring kun je je van tevoren uitgebreid laten informeren over je bestemming, terwijl de Engelstalig reisleides je ter plekke leiden én vertellen over de mooiste plekken.

  Shoestring en duurzaam toerisme

  Samen met onder meer zusterorganisatie Koning Aap heeft Shoestring een speciale website opgericht om al hun inspanningen op het gebied van duurzaam reizen op één plek bij elkaar te brengen: FeelingResponsible.org.

  Zo wordt de CO2-uitstoot van je reis door Shoestring standaard gecompenseerd, kun je via de FeelingResponsible website bijdragen aan lokale projecten op het gebied van onder meer opvanghuizen voor kinderen, analfabetisme en natuurbescherming en heeft Shoestring het Travelife certificaat voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen. Lees meer over Shoestring en duurzaam toerisme.

  Ervaringen met Shoestring

  Ben jij al eens op safari geweest met Shoestring? We lezen jouw ervaring met deze reisorganisatie graag terug onder aan deze pagina. Wat ging er goed en wat kon er beter? Had je klachten of was je safarireis perfect geregeld? Laat het ons weten!

  Bekijk safari reizen van bekende reisorganisaties:

  Fox verre reizen is nu ANWB                

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *