Meteen naar de inhoud

Shoestring

  Shoestring hoe vér kun je gaan?

  Shoestring biedt avontuurlijke rondreizen naar meer dan 50 bestemmingen over de hele wereld. Bezoek Shoestring.nl.

  Is Shoestring wat voor jou?

  Reis je met een groepsreis van Shoestring, dan heb je veel individuele vrijheid. Je hebt voldoende tijd om in je eigen tempo te genieten van al het leuks dat je bestemming te bieden heeft. Het maximaal aantal deelnemers per groep is 25. Omdat veel excursies facultatief zijn en je ter plekke bij kunt boeken, kun je zelf bepalen aan welke onderdelen je wel of niet mee wil doen.

  Bestemmingen en reistypes

  Wanneer je met Shoestring op safarireis wil, kun je naar:

  Je kunt vaak meerdere landen in één reis bezoeken. De reisduur varieert van 8 tot 24 dagen.

  Shoestring biedt verschillende reistypes:

  Groepsreizen

  Groepsreizen hebben maximaal 25 deelnemers en kennen veel individuele vrijheid. Je hebt het gemak van een goed geregelde groepsreis met voldoende ruimte om er je eigen invulling aan te geven. Gezamenlijke beleving van lokale en authentieke culturen, maar met veel individuele vrijheid – daar gaat het om bij de verre reizen van Shoestring.

  Single reizen

  Kies je voor een single reis, dan is het enige verschil met een ‘gewone’ groepsreis dat er geen stelletjes of koppels mogen deelnemen aan de reizen. Ook zijn de single reizen ingedeeld in leeftijdscategorieën:

  Val je niet binnen de leeftijdscategorie van de reis van je voorkeur, dan mag je helaas niet mee. Reis je met iemand die wél tot de juiste doelgroep behoort, dan wordt er speciaal voor jou een uitzondering gemaakt.

  Je ontdekt de meest exotische reisbestemmingen van de wereld samen met gelijkgestemde reisgenoten.

  Je kunt kiezen om er af en toe lekker zelf op uit te trekken of in het gezelschap van de groep activiteiten te ondernemen. Op die manier leer je niet alleen andere landen en culturen kennen, maar kom je bovendien op eenvoudige wijze in contact met je medereizigers.

  Shoestring - Singlereizen

  Kijk bij je gewenste reis onder het kopje ‘Data & Prijzen’ in de kolom ‘Start’ of het om een single reis of groepsreis gaat. Natuurlijk kun je als soloreiziger ook altijd deelnemen aan een ‘gewone’ groepsreis. Bovendien reist meer dan een derde van de reizigers die deelneemt aan de verre reizen van Shoestring zonder partner, dus de kans is groot dat je niet de enige bent van je groep.

  Gegarandeerd op reis

  Voor alle groepsreizen geldt dat er een minimum aantal deelnemers moet zijn voordat een reis daar kan gaan. Wil je zeker weten dat je op reis kunt? In dit handige overzicht vind je de reizen met gegarandeerd vertrek. Wacht niet te lang met boeken, want het aantal plaatsen op deze reizen is beperkt!

  Individuele reizen

  Bij een individuele reis van Shoestring kies je eerst een basis reis. Hierna heb je de mogelijkheid om alle onderdelen van de reis aan te passen naar je eigen wensen. Kies je vertrekdatum, reisduur en jouw manier van vervoer en verblijf. Vervolgens kun je een groot aantal excursies aan je reisschema toevoegen. De internationale vluchten zijn niet inbegrepen. Deze boek je zelf.

  Je individuele rondreis wordt georganiseerd in samenwerking met een lokale agent, een specialist die alles van jouw bestemming weet. Dit betekent een zeer scherp aanbod en een gemakkelijke en veilige manier van boeken. Omdat hij of zij geen Nederlands spreekt, communiceer je in het Engels. Meer informatie over de individuele rondreizen van Shoestring vind je hier.

  Shoestring - Safari

  Accommodatie en vervoer

  Shoestring werkt nauw samen met betrouwbare, meestal eigen agentschappen ter plaatse. Ze kennen de betreffende landen door en door en weten precies waar je de leuke plekken, sfeervolle hotelletjes en gezellige restaurants kunt vinden. Zo zorgt Shoestring ervoor dat de kwaliteit van accommodatie en vervoer is gegarandeerd.

  Je vliegt naar je bestemming met uitstekende maatschappijen als KLM, Etihad Airways of Lufthansa. Ter plekke reis je meestal met eigen vervoer (met chauffeur), zodat er bij interessante plekken gestopt kan worden. Soms leg je met opzet een traject af met een lokale bus, boot of trein om de sfeer te proeven en in contact te komen met de lokale bevolking.

  Kamperen tussen het wild

  Bij sommige safarireizen kampeer je in de wildparken. Je wordt ‘s ochtends wakker, midden in de natuur, met de geluiden van de Afrikaanse savanne om je heen. Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten!

  Reisbegeleiding

  Shoestring werkt samen met lokale agentschappen ter plaatse, die de landen door en door kennen. Groepsreizen worden begeleid door goed getrainde, lokale Engelstalige reisleiders.

  Dankzij de landenspecialisten van Shoestring kun je je van tevoren uitgebreid laten informeren over je bestemming, terwijl de Engelstalig reisleides je ter plekke leiden én vertellen over de mooiste plekken.

  Shoestring en duurzaam toerisme

  Samen met onder meer zusterorganisatie Koning Aap heeft Shoestring een speciale website opgericht om al hun inspanningen op het gebied van duurzaam reizen op één plek bij elkaar te brengen: FeelingResponsible.org.

  Zo wordt de CO2-uitstoot van je reis door Shoestring standaard gecompenseerd, kun je via de FeelingResponsible website bijdragen aan lokale projecten op het gebied van onder meer opvanghuizen voor kinderen, analfabetisme en natuurbescherming en heeft Shoestring het Travelife certificaat voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen. Lees meer over Shoestring en duurzaam toerisme.

  Ervaringen met Shoestring

  Ben jij al eens op safari geweest met Shoestring? We lezen jouw ervaring met deze reisorganisatie graag terug onder aan deze pagina. Wat ging er goed en wat kon er beter? Had je klachten of was je safarireis perfect geregeld? Laat het ons weten!

  Populaire safarireizen bij Shoestring

  Kenia & Tanzania | Shoestring | 22 dagen | Single/Groepsreis | Vanaf €2.699 inc.vliegticket

  Groepsreis Kenia, Tanzania & ZanzibarKenia safari strand vakantie reizen leeuwen Tsavo: Begin je reis met een safari in Lake Nakuru, waar je duizenden pelikanen en flamingo’s kunt zien. Ook leeuwen, luipaarden, impala’s en buffels lopen hier rond. Verken het Baringomeer, fiets of wandel tussen het wild in Hell’s Gate National Park en reis naar de Masai Mara. Je gaat op zoek naar de Big Five en kampeert in het park.

  Via Lake Victoria kom je terecht in de Serengeti, met enorme kuddes gnoes, zebra’s en gazelles. Leeuwen, hyena’s, cheeta’s en luipaarden liggen op de loer. Bezoek de spectaculaire Ngorongorokrater voor nog meer wildlife. Kom bij van je indrukwekkende safari’s op het tropische eiland Zanzibar, waar je kunt snorkelen, duiken of lekker ontspannen op het strand.  Bekijk reis


  Zuid-Afrika & Mozambique | Shoestring | 23 dagen | Groepsreis | Vanaf €2.299 inc. vliegticket

  Groepsreis Zuid-Afrika en Mozambique AvontuurlijkShoestring Groepsreis Zuid Afrika en Mozambique: Vlieg naar Kaapstad en bezoek de Tafelberg, Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop en de pinguins van Boulders Beach. Reis via de wijngaarden van Stellenbosch en de struisvogels van Oudtshoorn naar Tsitsikamma National Park.

  De prachtige Panoramaroute leidt je naar het Krugerpark, waar je op zoek gaat naar de Big Five. In Mozambique kan je relaxen op de uitgestrekte stranden van Barra. Ga snorkelen vanaf de idyllische eilandjes voor de kust van Vilanculous en reis naar Johannesburg voor je vertrek naar huis.  Bekijk reis


   

   

  Bezoek Shoestring.nl

   

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.