Meteen naar de inhoud

Riksja Travel

  Riksja Travel

  Riksja Travel bestaat sinds 2000 en was een van de eerste organisaties die begon met het aanbieden van bouwstenen om je eigen individuele rondreis samen te stellen.

  Op basis van jouw reiswensen helpen Riksja medewerkers je bij het samenstellen van je reis. Daarbij kun je kiezen uit 48 bestemmingen wereldwijd. Bezoek Riksjatravel.nl.

  Is Riksja wat voor jou?

  Bij Riksja kun je zelf je reis samenstellen zonder het gedoe van alles zelf uitzoeken. Hoe? Met bouwstenen! Dit zijn korte reizen van drie of vier dagen met (lokaal) vervoer, knusse slaapplekken en vaak een activiteit. Jij kiest wat je wil zien en doen, en Riksja plakt ze voor je aan elkaar in een handige route.

  Ook zijn er kant-en-klare rondreizen van één tot vier weken die zorgvuldig zijn uitgezocht. Ook deze reizen zijn aanpasbaar: een dagje langer of korter, een luxere slaapplek of een extra activiteit? Geen probleem. Je kiest zelf wat je wil zien en beleven en op welke manier.

  Bestemmingen en reistypen

  Met Riksja kan je op safari in:

  Elke bestemming heeft een eigen website waar je alles over het land kan lezen. Met behulp van bouwstenen stel je je eigen, individuele reis samen. Dat doe je via de telefoon, samen met een van Riksja’s reisspecialisten.

  Hoe zij de leukste activiteiten en slaapplekken achterhalen? Door er zelf actief naar op zoek te gaan! Elke specialist is vaak meerdere keren in het land geweest, en kan jou dus uit eigen ervaring adviseren.

  Reizen op jouw manier

  Door je reiswensen uitgebreid te bespreken, heb je de vrijheid om te kiezen wat jij wil doen. Jij kiest de bouwstenen en Riksja plakt ze aan elkaar. Je kiest zelf wat je wil beleven en op welke manier. Of neem één van de aanpasbare rondreizen als basis. Zo bepaal je zelf hoe je ideale reis eruit gaan zien, zonder het gedoe van alles uit moeten zoeken.

  Slaapplekken, bijzondere activiteiten en vervoer zijn al geregeld, waardoor je hier ter plekke geen omkijken meer naar hebt. Zo reis je zelfstandig, maar toch met een ingebouwd vangnet!

   

  Riksja Family: Reizen met kinderen

  Riksja Family, voorheen Riksja Kids, is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met jonge kinderen en tieners.

  Korte afstanden afstanden, een rustig reistempo, afwisseling in activiteiten en zoveel mogelijk slaapplekken met een zwembad – zo wordt een verre reis met je kinderen alleen nog maar leuker!

  De reisspecialisten van Riksja Family zijn zelf ouders die veel van reizen houden. De fijnste slaapplekken hebben ze alvast voor je uitgezocht. Wat dacht je van een rondavel in Zuid-Afrika of een bijenkorfhuisje in Swaziland?

  Riksja Family safari

  Reis je met tieners, dan is het misschien juist fijner om eigen (geschakelde) kamers of slaapplekken te hebben. Ook daar kunnen de Riksja reisspecialisten je bij adviseren.

  Op de website van Riksja Family vind je de meest populaire bestemmingen voor reizen met kinderen. Staat jouw droombestemming er niet tussen? Maak je geen zorgen: je kunt ook uit alle andere Riksja bestemmingen kiezen als je met je kinderen op reis wil.

  Activiteiten met kinderen op reis

  Fietsen is een geweldige manier om de omgeving te leren kennen. Kleine kinderen kunnen veilig achterop, grotere kinderen kunnen mee op een eigen fiets. Ook ezeltje rijden, vlot varen of zelf een lokaal gerecht maken zijn leuke manieren om het land beter te leren kennen.

  Heb je wat oudere kinderen, dan zijn activiteiten als raften, ziplinen, abseilen of paardrijden geweldig om samen te doen. Dat kan vaak al vanaf een leeftijd van 8 jaar.

  Riksja safari reizen

  Riksja en duurzaam toerisme

  Reis je met Riksja, dan wordt de CO2 uitstoot van je reis (vlucht en landarrangement) volledig door de organisatie gecompenseerd. De reisorganisatie werkt daarvoor samen met de South Pole Group, een bedrijf dat wereldwijd verschillende projecten ondersteunt op het gebied van duurzame energie.

  Alle olifantenritten zijn afgeschaft. Samen met World Animal Protection licht Riksja alle projecten met wilde dieren in gevangenschap door, om zeker te weten dat ze alleen samenwerken met instanties die dierenwelzijn voorop hebben staan.

  Riksja is in het bezit van het Travelife certificaat voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen. Lees meer over Riksja en duurzaam reizen.

  Eigen stichting

  Om lokale projecten te ondersteunen of zelf op te zetten, heeft Riksja een eigen stichting: Soulventure. Deze heeft als missie om de overgang naar een eerlijke, rechtvaardige en duurzame wereld te versnellen. Jaarlijks steekt de reisorganisatie een deel van de winst in deze stichting, die daarmee hulpprojecten wereldwijd kan ondersteunen.

  Soulventure is financieel volledig onafhankelijk van de reisorganisatie, maar reizigers zijn van harte welkom om een bijdrage te leveren.

  Ervaringen met Riksja Travel

  Ben jij al eens op safari geweest met Riksja Travel? We lezen jouw ervaring met deze reisorganisatie graag terug onder aan deze pagina. Wat ging er goed en wat kon er beter? Had je klachten of was je safarireis perfect geregeld? Laat het ons weten!

  Op safari met Riksja

  Bezoek RiksjaTravel.nl

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.