Ga naar de inhoud

Riksja Travel

  Riksja Travel bestaat sinds 2000. Het was een van de eerste organisaties die begon met het aanbieden van bouwstenen om je eigen individuele rondreis samen te stellen.

  Op basis van jouw reiswensen helpen Riksja medewerkers je bij het samenstellen van je reis. Daarbij kun je kiezen uit 48 bestemmingen wereldwijd. Bezoek Riksjatravel.nl.

  Riksja Travel

  Is Riksja wat voor jou?

  Riksja reizigers zijn avontuurlijk ingesteld. Ze zijn geïnteresseerd zijn in lokale culturen en niet bang zijn om van het gebaande pad te gaan. Tegelijkertijd is het fijn om te weten dat alles goed geregeld is en dat er een organisatie is waar ze op terug kunnen vallen, mocht er iets gebeuren.

  In leeftijd variëren Riksja reizigers van 25-plussers tot gepensioneerden. Het zijn vaak mensen die al eerder gereisd hebben en graag meer van de wereld willen zien.

  Bestemmingen en reistypen

  Met Riksja kan je op safari in Botswana, Kenia, Namibië, Tanzania en Zuid-AfrikaElke bestemming heeft een eigen website waar je alles over het land kan lezen.

  Zelf je reis samenstellen met bouwstenen

  Met behulp van bouwstenen stel je je eigen, individuele reis samen. Bouwstenen zijn korte trips van een aantal dagen. Door deze met elkaar te combineren, creëer je jouw ideale reis.

  Kant-en-klare rondreizen

  Naast bouwstenen heeft Riksja ook kant-en-klare rondreizen van één tot vier weken die zorgvuldig zijn uitgezocht. Ook deze reizen zijn aanpasbaar: een dagje langer of korter, een luxere slaapplek of een extra activiteit? Geen probleem. Je kiest zelf wat je wil zien en beleven en op welke manier.

  Safari reis op maat

  Ben je op zoek naar een reis op maat? Ook daarvoor ben je bij Riksja aan het goede adres. Elke bestemmingsspecialist van Riksja is vaak meerdere keren in het land geweest, en kan jou dus uit eigen ervaring adviseren. Deel je ideeën en wensen en ontvang een reisvoorstel op maat.

  Slaapplekken, bijzondere activiteiten en vervoer zijn al geregeld, waardoor je hier ter plekke geen omkijken meer naar hebt. Zo reis je zelfstandig, maar toch met een ingebouwd vangnet!

   

  Riksja Family: Reizen met kinderen

  Riksja Family, voorheen Riksja Kids, is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met jonge kinderen en tieners.

  Korte afstanden afstanden, een rustig reistempo, afwisseling in activiteiten en zoveel mogelijk slaapplekken met een zwembad – zo wordt een verre reis met je kinderen alleen nog maar leuker!

  De reisspecialisten van Riksja Family zijn zelf ouders die veel van reizen houden. De fijnste slaapplekken hebben ze alvast voor je uitgezocht. Wat dacht je van een rondavel in Zuid-Afrika of een bijenkorfhuisje in Swaziland?

  Riksja Family safari

  Reis je met tieners, dan is het misschien juist fijner om eigen (geschakelde) kamers of slaapplekken te hebben. Ook daar kunnen de Riksja reisspecialisten je bij adviseren.

  Op de website van Riksja Family vind je de meest populaire bestemmingen voor reizen met kinderen. Staat jouw droombestemming er niet tussen? Maak je geen zorgen: je kunt ook uit alle andere Riksja bestemmingen kiezen als je met je kinderen op reis wil.

  Activiteiten met kinderen op reis

  Fietsen is een geweldige manier om de omgeving te leren kennen. Kleine kinderen kunnen veilig achterop, grotere kinderen kunnen mee op een eigen fiets. Ook ezeltje rijden, vlot varen of zelf een lokaal gerecht maken zijn leuke manieren om het land beter te leren kennen.

  Heb je wat oudere kinderen, dan zijn activiteiten als raften, ziplinen, abseilen of paardrijden geweldig om samen te doen. Dat kan vaak al vanaf een leeftijd van 8 jaar.

  Riksja safari reizen

  Riksja en duurzaam toerisme

  Reis je met Riksja, dan wordt de CO2 uitstoot van je reis (vlucht en landarrangement) door de organisatie gecompenseerd. De reisorganisatie werkt daarvoor samen met de South Pole Group, een bedrijf dat wereldwijd verschillende projecten ondersteunt op het gebied van duurzame energie.

  Alle olifantenritten zijn afgeschaft. Samen met World Animal Protection licht Riksja alle projecten met wilde dieren in gevangenschap door, om zeker te weten dat ze alleen samenwerken met instanties die dierenwelzijn voorop hebben staan.

  Riksja is in het bezit van het Travelife certificaat voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen. Lees meer over Riksja en duurzaam reizen.

  Eigen stichting

  Om lokale projecten te ondersteunen of zelf op te zetten, heeft Riksja een eigen stichting: Soulventure. Deze heeft als missie om de overgang naar een eerlijke, rechtvaardige en duurzame wereld te versnellen. Jaarlijks steekt de reisorganisatie een deel van de winst in deze stichting, die daarmee hulpprojecten wereldwijd kan ondersteunen.

  Soulventure is financieel volledig onafhankelijk van de reisorganisatie, maar reizigers zijn van harte welkom om een bijdrage te leveren.

  Ervaringen met Riksja Travel

  Ben jij al eens op safari geweest met Riksja Travel? We lezen jouw ervaring met deze reisorganisatie graag terug onder aan deze pagina. Wat ging er goed en wat kon er beter? Had je klachten of was je safarireis perfect geregeld? Laat het ons weten!

  Alternatieve reisorganisaties

  Heb je bij Riksja niet gevonden wat je zocht? We hebben informatie over safari reizen van verschillende andere organisaties alvast voor je uitgezocht. Goede alternatieven zijn Van Verre, 333Travel en AfrikaPlus.

  Meer artikelen op Safari-Reizen.nl

  Bekijk safari reizen van bekende reisorganisaties:

  Djoser  Safari Reizen ANWB    Shoestring hoe vér kun je gaan?    Sawadee vakantie voor reizigers      Tenzing Travel

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *