Meteen naar de inhoud

Single reizen met safari: 6 dingen op om te letten

  Natuurlijk kan je je als solo reiziger aansluiten bij een ‘gewone’ groepsreis, maar het kan ook heel leuk zijn om te kiezen voor een single reis.

  Omdat deze groepsreizen bestaan uit mensen die allemaal solo aan dit safari avontuur begonnen zijn, vind je snel aansluiting. Met een gedeelde interesse in de natuur en veel tijd samen op pad, maak je misschien wel vrienden voor het leven!

  Single reizen naar Afrika met safari: bekijk het aanbod van Shoestring, Sawadee en  ANWB.

   

  single reizen safari lions

  6 tips bij het boeken van een single reis met safari

  1. Samenstelling van de groep

  Bij de meeste organisaties kun je van tevoren online al zien wat de samenstelling van de groep zal zijn. Deze info vind je meestal kopjes als ‘Data en Prijzen’ of ‘Meer info en boeken’. Zo krijg je een beter idee van hoe je reisgezelschap eruit zal komen te zien en of dit bij je past.

  Overigens kun je je als soloreiziger natuurlijk ook altijd aansluiten bij een gemengde groepsreis.

  2. Grootte van de groep

  Ben jij van het type ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, dan zal de groepsgrootte voor jou weinig verschil maken in welke reis je kiest.

  Geef je de voorkeur aan een kleiner reisgezelschap om mee rond te touren, neem dan eens een kijkje bij Shoestring, waarbij 20 deelnemers het maximum is voor de meeste safarireizen.

  3. Accommodatie

  Vind je het prima om een kamer te delen of heb je liever een slaapplek voor jezelf? Check wat de mogelijkheden zijn en geef bij het boeken aan wat je voorkeur is.

  Let op: wil je een eigen kamer, dan kan daar een toeslag voor gelden.

  Kijk ook naar wat voor soort accommodatie er wordt aangeboden. Vind je het leuk om te kamperen of slaap je liever in hotels of lodges? Het kan allemaal, dus vergelijk verschillende reizen om te zien wat jou het meeste aanspreekt.

  4. Reisprogramma

  Ben je op zoek naar een volledig verzorgd reisprogramma of heb je liever meer vrijheid waarbij je zelf bepaalt wat je die dag gaat doen? Kijk goed naar de reisbeschrijving om te zien of de rondreis bij je past.

  Bij Sawadee, Djoser of Shoestring heb je bijvoorbeeld het gemak van een groepsreis, maar wel met veel individuele vrijheid zodat je zelf de boel kan verkennen. Veel excursies zijn optioneel en kun je ter plekke boeken. Zo kun je zelf bepalen aan welke onderdelen je wel of niet deelneemt.

  Ga je liever op pad met een gids die je alle leuke plekken laat zien en je van alles over je bestemming weet te vertellen? Bekijk dan eens de single reizen van bijvoorbeeld ANWB of Kras.

  5. Wat is er allemaal inbegrepen?

  Kijk goed in de reisbeschrijving wat is inbegrepen bij de reissom. Let bijvoorbeeld op excursies, maaltijden, entreegelden, fooien etc. Hoeveel zakgeld wordt er aangeraden? Wat zijn de boekingskosten?

  Zijn er dingen onduidelijk, vraag er dan naar bij je reisorganisatie. Zo ben je goed voorbereid en kom je tijdens je reis niet voor onaangename verrasingen te staan.

  6. Gegarandeerd vertrek

  Het voordeel van een single groepsreis dat ze scherp geprijsd kunnen zijn omdat de kosten door meerdere reisgenoten gedeeld worden. Het nadeel is dat er vaak een minimum aantal deelnemers moet zijn om de reis door te kunnen laten gaan.

  Kan jij alleen in een bepaalde periode op reis? Check dan of de safarireis die jij op het oog hebt een gegarandeerd vertrek biedt. Zo weet je zeker dat je op zoek kunt gaan naar de Big Five!

  singlereis safari sunset

  Single reizen organisaties: op safari met een georganiseerde reis

  Er zijn meerdere organisaties die een safarivakantie aanbieden met een groep die bestaat uit alleen soloreizigers. Bij sommige reizen ga je kamperen, bij andere slaap je in wat luxere accommodatie. Je kan kiezen voor een reis binnen een land, of een reis waarbij je meerdere landen bezoekt.

  Bekijk goed de dag-tot-dag programma’s van de verschillende aanbieders.

  • Reizen van ANWB: Het vroegere Fox Verre Reizen. Met ANWB verblijf je in comfortable en sfeervolle lodges en hotels. Je gaat samen met een deskundige reisleider op pad, maar hebt genoeg tijd om er zelf of met je groepsgenoten op uit te gaan. Bekijk de single reizen op de ANWB website.
  • Sawadee: Een single reis met Sawadee biedt voor ieder wat wils. Van eenvoudige campings tot comfortabele hotels en lodges, met rondreizen door zuidelijk Afrika tot een trektocht naar de berggorilla’s in Uganda. Lees er meer over op de Sawadee website.
  • Shoestring: Je hebt de keuze om er af en toe lekker alleen op uit te gaan of samen je reisgenoten activiteiten te ondernemen. De single reizen zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën. Van de savanne’s in Kenia en Tanzania tot de hoogtepunten van Zuid-Afrika, Shoestring biedt de mooiste bestemmingen tegen een scherpe prijs. Bekijk de single reizen op de Shoestring website.

  De voordelen van een singlereis:

  • Iedereen in je groep reist alleen en vind het leuk om reisgenoten te ontmoeten. Je kunt er vanuit gaan dat ze er allemaal, net als jij, een geweldige reis van wil maken. Met zo’n positieve instelling zal je dan ook snel aansluiting vinden.

   

  • Accomodatie en vervoer zijn allemaal geregeld. Je reisbegeleider kan je precies vertellen hoe de route eruit ziet, hoe lang dat duurt en wat voor faciliteiten er zijn op de plek waar je gaat overnachten. Het enige wat jij hoeft te doen, is op tijd op de afgesproken plek zijn.

   

  • Met zoveel mensen om je heen ben je veiliger dan in je eentje. Mocht er iets gebeuren, dan zijn er altijd je reisbegeleider en reisgenoten die je kunnen helpen.

   

  • De entreekosten voor veel wildparken en andere plekken die je wil bezoeken, zijn al inbegrepen in je reis. Omdat de organisatie deze met groepskorting kan regelen, krijg je ze goedkoper dan wanneer je deze zelf zou regelen.

   

  • Misschien wel het grootste voordeel: je reisbegeleider weet je van alles te vertellen over je bestemming. Bijzondere plekken die je anders misschien zou missen, kan hij of zij je zo aanwijzen. Bovendien kent de reisbegeleiding de cultuur en de lokale gebruiken, waardoor je het land goed leert kennen.

   

  • Vrijheid: je kunt kiezen voor een volgepakt programma, maar de meeste single reizen bieden genoeg vrije tijd in het reisschema. Zo heb je genoeg tijd om samen met je nieuwe reisvrienden de boel te gaan verkennen.

  Meer artikelen op safari-reizen.nl:

  Bekijk safari reizen van bekende reisorganisaties:

  Djoser  Safari Reizen ANWB    Shoestring hoe vér kun je gaan?    Sawadee vakantie voor reizigers      Tenzing Travel

   

   

   

   

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.