Ga naar de inhoud

Groepsreizen naar Afrika met safari: 6 tips

  Wil jij graag op safari in Afrika en vind je het leuk om tijdens je vakantie andere mensen te leren kennen? Dan is een groepsreis wat voor jou. Dat is niet alleen heel gezellig, maar ook nog eens gemakkelijk: alles is alvast voor je uitgezocht en geregeld.

  Groepsreizen naar Afrika met safari: bekijk rondreizen van Djoser, Sawadee en Shoestring.

  groepsreizen safari afrika

  6 tips bij het vergelijken van safari groepsreizen naar Afrika

  1. Samenstelling van de groep

  Stellen of andere koppels, alleenreizenden, leeftijdsgenoten of een complete gemengde groep, het kan allemaal. Vaak kun je van tevoren online al zien wat de samenstelling van de groep zal zijn. Deze vind je meestal onder koppen als  ‘Data en Prijzen’ of ‘Info en Boeken’ wanneer je bij een bepaalde reis kijkt.

  Zo krijg je een beter idee van hoe je reisgezelschap eruit zal komen te zien en of dit bij je past. Ga je alleen op pad en vind je het leuker om in een groep met allemaal andere solo reizigers op rondreis in Afrika te gaan, dan is een singlereis misschien wel wat voor jou.

  2. Grootte van de groep

  Het voordeel van eeen grotere groep is dat er altijd wel mensen tussen zitten waar je goed mee kunt opschieten. Geef je de voorkeur aan een wat kleiner reisgezelschap om mee rond te reizen, neem dan eens een kijkje bij Djoser, waar de gemiddelde groep uit 16 deelnemers bestaat. Ook bij Sawadee en Koning Aap wordt er gereisd in kleinere groepen .

  3. Reisprogramma

  Ben je op zoek naar een volledig verzorgd reisprogramma of heb je liever meer vrijheid waarbij je zelf bepaalt wat je die dag gaat doen? Kijk goed naar de reisbeschrijving om te zien of de rondreis bij je past.

  Bij Djoser, Koning Aap of Shoestring heb je bijvoorbeeld het gemak van een groepsreis, maar wel met veel individuele vrijheid zodat je zelf de boel kan verkennen. Veel excursies zijn optioneel en kun je ter plekke boeken. Zo kun je zelf bepalen aan welke onderdelen je wel of niet deelneemt.

  Ga je liever op pad met een gids die je alle leuke plekken laat zien en je van alles over je bestemming weet te vertellen? Bekijk dan eens de groepsreizen van bijvoorbeeld ANWB of TUI.

  4. Wat is er allemaal inbegrepen?

  Kijk goed in de reisbeschrijving wat is inbegrepen bij de reissom. Let bijvoorbeeld op excursies, maaltijden, entreegelden, fooien etc. Hoeveel zakgeld wordt er aangeraden? Wat zijn de boekingskosten?

  Zijn er dingen onduidelijk, vraag er dan naar bij je reisorganisatie. Zo ben je goed voorbereid en kom je tijdens je reis niet voor onaangename verrasingen te staan.

  5. Accommodatie

  Reis je alleen, kijk dan even naar de accommodatie. Vind je het prima om een kamer te delen of heb je liever een slaapplek voor jezelf? Check wat de mogelijkheden zijn en geef bij het boeken aan wat je voorkeur is.

  Let op: Wil je een eigen kamer, dan kan daar een toeslag voor gelden.

  Kijk ook naar wat voor overnachtingen er worden aangeboden. Vind je het leuk om te kamperen of slaap je liever in hotels of lodges? Het kan allemaal, dus vergelijk verschillende reizen om te zien wat jou het meeste aanspreekt.

  6. Gegarandeerd vertrek

  Het voordeel van groepsreizen naar Afrika is dat ze scherp geprijsd kunnen zijn omdat de kosten door meerdere reisgenoten gedeeld worden. Het nadeel is dat er vaak een minimum aantal deelnemers moet zijn om de reis door te kunnen laten gaan, omdat het anders te duur wordt.

  Ben jij of je partner gebonden aan een bepaalde periode waarin je op reis kan? Check dan of de reis die jij op het oog hebt een gegarandeerd vertrek biedt. Zo weet je zeker dat je van die mooie safari rondreis kan gaan genieten!

  Georganiseerde groepsreizen naar Afrika met safari

  Er zijn meerdere organisaties die groepsreizen naar Afrika aanbieden. Bij sommige reizen ga je kamperen, terwijl je bij andere reizen slaapt in hotels of safari lodges. Kies voor een rondreis door een land, of een reis waarbij je meerdere landen bezoekt.

  Hieronder een aantal bekende reisorganisaties. Bekijk het aanbod goed, en kies de groepsreis die het beste bij je past.

  • Reizen van ANWB: Het vroegere Fox Verre Reizen. ANWB heeft een ruim aanbod aan groepsreizen naar Afrika. Je verblijft in comfortable en sfeervolle lodges en hotels. Je gaat samen met een deskundige reisleider op pad, maar hebt genoeg tijd om er zelf of met je groepsgenoten op uit te gaan. Bekijk de rondreizen op de ANWB website.
  • Djoser: Actieve rondreizen met veel individuele vrijheid. Kijk voor meer informatie op de website van Djoser.
  • Sawadee: Rondreizen met een groep van maximaal 20 personen. Trek je graag op met mensen uit andere landen? Kijk dan eens naar de internationale groepsreizen van Sawadee. Bekijk het gehele reisaanbod op de website.
  • Shoestring: Avontuurlijke groepreizen met voldoende ruimte om er je eigen invulling aan te geven. Lees meer op de Shoestring website.
  • Koning Aap: Authentieke en bijzondere reiservaringen staan centraal. Je reist in kleine groepen van 4 tot maximaal 20 personen. Neem een kijkje op de website.
  • TUI: Rondreizen tegen in een scherpe prijs. Je reist in een comfortabele touringcar en bezoekt de hoogtepunten van het land. Een strandverlenging is mogelijk! Bekijk de website van TUI voor reizen met safari.

  Groepsreizen Afrika safari

  Waarom op safari in Afrika met een groepsreis

  Kies je voor een georganiseerde safari rondreis met een groep, dan heeft dan zo z’n voordelen:

  • De mensen die met jou en je eventuele reispartner op safari vakantie gaan, hebben in ieder geval dezelfde interesse. Samen de boel verkennen en de natuur op een bijzondere manier beleven, schept een band. Een ontzettend leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen!

   

  • Met zoveel mensen om je heen voel je je een stuk veiliger. Mocht er iets gebeuren, dan zijn er altijd je reisbegeleider en reisgenoten die je kunnen helpen.

   

  • Accomodatie en vervoer zijn allemaal geregeld. Je reisbegeleider kan je precies vertellen hoe de route eruit ziet, hoe lang dat duurt en wat voor faciliteiten er zijn op de plek waar je gaat overnachten. Het enige wat je hoeft te doen, is op tijd op de afgesproken plaats zijn.

   

  • De entreekosten voor veel wildparken en andere plekken die je tijdens je safari vakantie wil bezoeken, zijn vaak al inbegrepen bij je reis. Omdat de organisatie deze met groepskorting kan regelen, zijn ze goedkoper dan wanneer je deze zelf zou boeken.

   

  • Misschien wel het grootste voordeel: je reisbegeleider kan je van alles vertellen over je bestemming. Bijzondere plekken die jee anders misschien zou missen, kan hij of zij zo aanwijzen. Bovendien kent de reisbegeleiding de cultuur en de lokale gebruiken, waardoor je het land goed leren kennen.

   

  • Vrijheid: Je kunt kiezen voor een volledig verzorgd programma, maar de meeste groepsreizen naar Afrika bieden genoeg vrije tijd in de planning. Zo is er genoeg ruimte om samen met je eigen reispartner op pad te gaan of juist gewoon lekker te relaxen als je daar zin in hebt.

  Meer artikelen op safari-reizen.nl:

  Bekijk safari groepsreizen van bekende reisorganisaties:

      Fox verre reizen is nu ANWB           

   

   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *