Ga naar de inhoud

Sawadee

  Sawadee biedt meer dan 250 reizen over de hele wereld en heeft ruim 30 jaar ervaring. Bezoek Sawadee.nl.

   

  Is Sawadee wat voor jou?

  Sawadee reizigers zijn zelfstandige Nederlanders en Vlamingen die houden van actie en avontuur. Ze hebben een flexibele instelling, zien niet op tegen de soms lange reisdagen en primitieve omstandigheden en accepteren dat tijdens een avontuurlijke reis soms niet alles volgens planning verloopt.

  Zowel ervaren reizigers als mensen die voor het eerst een verre reis maken, gaan mee. Ze willen veel zien, maar ook tijd hebben om bijzondere culturen en mooie natuur echt te kunnen beleven.

  Groepsreizen bestaan uit koppels, vrienden en soloreizigers. Meestal tussen de 25 en 60 jaar, maar ook daarboven en -onder. Vanwege het avontuurlijke karakter en de zwaarte is de minimum leeftijd voor deelname aan Sawadee reizen 18 jaar. Reis je met jongere kinderen, kijk dan eens bij de speciale Sawadee familiereizen.

  Sawadee is onderdeel van de Travelopia Group, een collectief van meer dan 50  (internationale) reismerken.

  Bestemmingen en reistypen

  Reis je met Sawadee, dan kan je op safari in:

  De reisduur varieert van 10 tot 29 dagen.

  Sawadee biedt de volgende reistypes aan:

  In vrijwel alle Sawadee reizen zijn wandel-, fiets- of andere actieve tochten opgenomen. Meestal kun je ter plekke besluiten of je hieraan meedoet. Bij elke reis staat onder het kopje ‘Zwaarte’ meer informatie over het comfort en de fysieke inspanning die van je gevraagd wordt.

  De fysieke inspanning wordt als volgt weergegeven:

  Sawadee zwaarte fysieke inspanning

  Het comfort wordt als volgt weergegeven:

  Sawadee comfort

  Zo kun je zelf een inschatting maken of de reis geschikt voor je is. Je kunt natuurlijk ook altijd om advies vragen bij één van de reisexperts van Sawadee.

  Groepsreizen

  De rondreizen van Sawadee staan in het teken van avontuur en een intense beleving. In een groep van maximaal 20 personen maak je kennis met de meest bijzondere bestemmingen. Je verkent prachtige steden, indrukwekkende natuurparken en maakt kennis met de lokale cultuur.

  Een Avontuur Plusreis heeft verschillende uitdagende en actieve excursies in het programma, naast bijvoorbeeld kampeerovernachtingen of nachten bij locals. Het zijn pittige reizen waarbij je flexibiliteit wat meer op de proef wordt gesteld. Je reist met maximaal 18 deelnemers.

  Met een Hoogtepunten Reis bezoek je de absolute hoogtepunten van een land in maximaal 2,5 week. Voor wie niet onbeperkt tijd heeft, of niet te lang van huis wil zijn. Je reist in een groep van maximaal 24 personen. Alles is tot in de puntjes geregeld, met een vleugje avontuur.

  Rondreizen Sawadee

  Ook biedt Sawadee 22-35 reizen. Dit zijn groepsrondreizen voor twintigers en dertigers die graag samen met leeftijdsgenoten op reis gaan. Het reisprogramma is aangepast op de doelgroep en je legt gemakkelijk contact.

  Vind je het leuk om met mensen uit andere landen te ontmoeten? Kijk dan eens bij de internationale reizen! Je reist in een internationale groep naar de mooiste bestemmingen en maakt kennis met mensen uit allerlei culture.

  Single reizen

  Sawadee heeft geen speciale reizen alleen voor singles, maar als soloreiziger kan je natuurlijk wel met Sawadee op pad! Kijk bij je gewenste reis kijken onder het kopje ‘Data & Prijzen’. In de kolom ‘Opmerking’ kun je zien of er minimaal 3 singles meereizen. Bij ‘Groepssamenstelling’ kan je zien hoeveel mannen en vrouwen er deelnemen, in welke leeftijdscategorie ze vallen en hoeveel mensen er alleen reizen.

  Familiereizen

  Ga je graag met je kinderen de wereld over, dan kan je bij Sawadee kiezen uit een groot aantal bestemingen. Deze familiereizen zijn ingedeeld op leeftijd: vanaf 7, 12 en 16 jaar. Zo reizen je kinderen met leeftijdgenoten en door samen van alles te beleven zijn vriendschappen snel gesloten. Bij het samenstellen van de reizen is rekening gehouden met de behoeften en interesses van zowel ouders als kinderen.

  Steeds meer alleenreizende ouders willen samen met hun kinderen een avontuurlijke reis maken. Vind je het fijn om niet het enige éénoudergezin in een groep te zijn? Kijk dan bij je gewenste reis onder ‘Data & Prijzen’ bij ‘Groepssamenstelling’ om te zien hoe het reisgezelschap is opgebouwd.

  Populaire safari reizen van Sawadee

  • Kenia, Tanzania en Zanzibar | Groepsreis | 21 dagen. Je wisselt af tussen kamperen in wildparken en overnachtingen in hotels. Ga op zoek naar de Big Five in Samburu, Nakuru en Serengeti, en vlieg van Arusha naar Zanzibar, waar je kan genieten van tropische stranden. Bekijk deze reis.
  • Namibië | Groepsreis | 19 dagen. Met een overlandtruck reis je langs de hoogtepunten van Namibië. Verblijf bij de nomadische Himba stam en spot wild in Etosha National Park. Bekijk deze reis.
  • Zuid-Afrika | 22-35 reis | 17 dagen. Avontuur, actie, ontspanning en leuke avondprogramma’s. Reis langs Wild-en natuurparken naar het bruisende Kaapstad en leer meer over de geschiedenis van Zuid-Afrika tijdens culturele tours. Bekijk deze reis.
  •  Zuid-Afrika en Swaziland | Familiereis | 20 dagen. Spot walvissen aan de kust en ga op zoek naar leeuwen, olifanten, neushoorns en nog veel meer in het beroemde Krugerpark. Bekijk deze reis.
  • Kenia Comfort-Plus | Familiereis | 16 dagen. Je gaat op safari in de meest wildrijke parken van Kenia en overnacht op unieke locaties. Alle hotels en lodges zijn voorzien van een zwembad. Bekijk deze reis.

  Accommodatie en vervoer

  Je vliegt met gerenommeerde maatschappijen als KLM en Cathay Pacific. Eenmaal op je bestemming maak je gebruik van verschillende soorten transport als privé busjes en landcruisers, waardoor je gemakkelijk bijzondere plekken kunt bezoeken en even kunt stoppen bij een leuke markt.

  Tijdens safarireizen in Afrika reis je met een expeditietruck die speciaal is gebouwd voor de lokale omstandigheden. Je zit hoog, waardoor je goed zicht hebt. Handig als je op zoek gaat naar de Big Five!

  Alle reizen bieden zoveel mogelijk afwisseling in het soort overnachtingsplek. Van hotel of ecolodge tot kamperen in de natuur of een overnachting bij mensen thuis.

  Reisbegeleiding

  De reisbegeleiders van Sawadee zijn professioneel en gepassioneerd. Ze hebben een uitgebreide training achter de rug en beantwoorden graag je vragen, maar zijn geen wandelende reisgids. Wil je graag veel weten over je bestemming, neem dan zelf een goede reisgids mee.

  Ook de lokale, Engelssprekende reisleiders hebben veel ervaring en een intensieve training achter de rug. Ze spreken de taal van het land en kunnen je veel vertellen over de cultuur en de tradities.

  Sawadee en duurzaam toerisme

  Sawadee compenseert standaard de CO2 uitstoot van je reis. Als reiziger kun je ook nog een vrijwillige bijdrage leveren aan projecten op het gebied van duurzame energie. De organisatie werkt daarvoor samen met de South Pole Group. Sawadee ondersteunt drie verschillende compensatieprojecten: zonne-energie in Thailand, schone kookovens in Ghana en windkracht in Taiwan.

  Sawadee beschikt met over het Travelife Certificaat voor duurzaam toeristisch ondernemen. Met een eigen fonds ondersteunt Sawadee elk jaar diverse projecten en initiatieven op verschillende bestemmingen. Lees meer over Sawadee en duurzaam toerisme.

  Ervaringen met Sawadee

  Ben jij al eens op safari geweest met Sawadee? We lezen jouw ervaring met deze reisorganisatie graag terug onder aan deze pagina. Wat ging er goed en wat kon er beter? Had je klachten of was je safarireis perfect geregeld? Laat het ons weten!

  Bezoek Sawadee.nl

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *