Meteen naar de inhoud

Koning Aap

  Koning Aap écht op reis

  Koning Aap heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van avontuurlijke reizen voor kleine groepen. Je kunt kiezen uit meer dan 150 reizen naar bestemmingen over de hele wereld. Bezoek koningaap.nl.

  Koning Aap écht op reis

   

  Is Koning Aap wat voor jou?

  Met Koning Aap reis je in kleine groepen van 6 tot maximaal 20 personen. Er is deskundige reisbegeleiding en veel ruimte om je eigen plan te trekken. Koning Aap koppelt de voordelen van een georganiseerde groepsreis (zoals goede prijzen, gemak, veiligheid, efficiëntie en een gezellige groep medereizigers) aan maximale individuele vrijheid.

  Flexibiliteit

  Wil je je reis verlengen omdat je nog een paar dagen (langer) van het strand wil genieten of juist wat inkorten om vakantiedagen te besparen? Wil je er een lange trip van maken en twee reizen met elkaar combineren? Koning Aap regelt het graag voor je.

  Geef je wensen aan op het boekingsformulier. Je krijgt zo snel mogelijk een mail van Koning Aap met de mogelijkheden en kosten. Pas als je hiermee akkoord bent gegaan, is de boeking definitief. Ben je niet akkoord, dan zit je dus nergens aan vast.

  Koning Aap is een zusterorganisatie van Shoestring.

  Koning Aap safari rondreizen

  Ook tijdens je reis kun je zo flexibel zijn als je wil. Je kunt zelf beslissen of je wil deelnemen aan ‘losse’ excursies die door de reisleiding ter plaatse worden aangeboden. Deze zijn optioneel.

  Bestemmingen en reistypes

  Met Koning Aap kun je op safari in:

  Bij verschillende reizen kun je meerdere landen met elkaar combineren. De reisduur varieert van 10 tot 29 dagen.

  Je kunt kiezen uit de volgende reistypes:

  Groepsreizen

  Reis je met een groepsreis, dan reis je met gelijkgestemde, nieuwsgierige en avontuurlijke medereizigers. Mensen die flexibel zijn ingesteld en interesse hebben in andere culturen en gebruiken.

  Je kunt van te voren zien hoe je groep is opgebouwd, zodat je voor vertrek al een beter beeld krijgt van je medereizigers. Kijk daarvoor bij je gewenste reis onder het kopje ‘Reisdata & Prijzen’  in de kolom ‘Opmerkingen’ bij ‘Groepssamenstelling’. Hier kun je zien hoeveel mannen en vrouwen meegaan, welk geboortejaar ze hebben  en welke nationaliteit.

  Familiereizen

  Koning Aap organiseert speciale groepsreizen voor avontuurlijke gezinnen. Omdat ieder gezin haar eigen wensen heeft, kan je kiezen uit de volgende familiereizen aan:

  De reisroutes zijn precies hetzelfde, maar de deelnemers verschillen. Zo reizen je kinderen samen met anderen uit dezelfde leeftijdscategorie.

  Kijk hiervoor bij je gewenste reis onder het kopje ‘Reisdata & Prijzen’ in de kolom ‘Start’. Hier zie je in welke leeftijdscategorie de reis valt en welk taal de reisbegeleiding spreekt.

  Speciale kortingen voor families

  • Heb je eerder met Koning Aap gereisd? Dan wordt dat beloond met €35 vaste klantenkorting per persoon.
  • Op veel reizen met kinderen tot 12 jaar geldt bovendien een aparte kinderkorting – alleen geldig op reizen inclusief vlucht. Meer informatie hierover vind je bij je gewenste reis onder het kopje ‘Reisdata & Prijzen’.

  Wil je meer weten over familiereizen? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen op de FAQ-pagina. Staat je vraag er niet bij, dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen met de reisorganisatie.

  Reisbegeleiding

  Koning Aap heeft een uitgebreid netwerk van betrouwbare, lokale agenten. Zij zorgen voor goede accommodaties en vervoer en weten de mooiste plekken te vinden. Alle reizen worden begeleid door een begeleider met ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met groepen en uitgebreide kennis van de lokale cultuur.

  Onder het kopje ‘Reisdata & Prijzen’ in de kolom ‘Start’ bij je gewenste reis kun je zien of de reisbegeleiding Engels-, Afrikaans- of Nederlandstalig is.

  Koning Aap safari rondreizen

  Reizen met gegarandeerd vertrek

  Voor elke groepsreis geldt dat er een minimaal aantal personen moet zijn om de reis door te laten gaan. Ben jij gebonden aan een bepaalde periode en wil je zeker weten dat je kunt vertrekken?

  In dit handige overzicht vind je alle reizen van Koning Aap die het minimum aantal personen bereikt hebben, en dus gegarandeerd doorgaan. Zo weet je zeker dat je van die mooie reis kunt gaan genieten!

  Koning Aap en duurzaam toerisme

  De CO2-uitstoot van de reis die je via Koning Aap boekt wordt standaard gecompenseerd. Dat geldt voor zowel de internationale vlucht als het landarrangement (accommodaties en vervoer). Daarnaast wordt de CO2-uitstoot van het kantoor en de studiereizen van het personeel gecompenseerd. De reisorganisatie doet dit in samenwerking met South Pole en investeert in klimaatprojecten in Ghana, Taiwan en Thailand.

  Koning Aap streeft naar een constante verbetering voor verantwoord reizen. Hun inspanningen op dit gebied zijn terug te lezen op de speciale website die hiervoor is opgericht: FeelingResponsible.org. Via deze site kun je net als Koning Aap bijdragen aan lokale projecten op het gebied van onder meer opvanghuizen voor kinderen, analfabetisme en natuurbescherming.

  Ervaringen met Koning Aap

  Ben jij al eens op safari geweest met Koning Aap? We lezen jouw ervaring met deze reisorganisatie graag terug onder aan deze pagina. Wat ging er goed en wat kon er beter? Had je klachten of was je safarireis perfect geregeld? Laat het ons weten!

  Op safari met Koning Aap:

  Bezoek KoningAap.nl

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.