Ga naar de inhoud

Koning Aap

  Koning Aap heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van avontuurlijke reizen voor kleine groepen. Je kunt kiezen uit meer dan 100 reizen naar bestemmingen over de hele wereld. Bezoek koningaap.nl.

  Is Koning Aap wat voor jou?

  Met Koning Aap reis je in kleine groepen van 6 tot maximaal 20 personen. Er is deskundige reisbegeleiding en veel ruimte om je eigen plan te trekken.

  Koning Aap koppelt de voordelen van een georganiseerde groepsreis (zoals goede prijzen, gemak, veiligheid, efficiëntie en een gezellige groep medereizigers) aan maximale individuele vrijheid. Hierbij staan het reizen naar unieke bestemmingen, persoonlijke aandacht voor de reizigers en het op een verantwoorde manier omgaan met de wereld staan centraal.

  Koning Aap is een zusterorganisatie van Shoestring.

  Flexibiliteit

  Wil je je reis verlengen omdat je nog een paar dagen (langer) van het strand wil genieten of juist wat inkorten om vakantiedagen te besparen? Wil je er een lange trip van maken en twee reizen met elkaar combineren? Koning Aap regelt het graag voor je.

  Geef je wensen aan op het boekingsformulier. Je krijgt zo snel mogelijk een mail van Koning Aap met de mogelijkheden en kosten. Pas als je hiermee akkoord bent gegaan, is de boeking definitief. Ben je niet akkoord, dan zit je dus nergens aan vast.

  Ook tijdens je reis kun je zo flexibel zijn als je wil. Je kunt zelf beslissen of je wil deelnemen aan ‘losse’ excursies die door de reisleiding ter plaatse worden aangeboden. Deze zijn optioneel.

  Koning Aap safari rondreizen

  Bestemmingen en reistypes

  Met Koning Aap kun je op safari in:

  Bij verschillende reizen kun je meerdere landen met elkaar combineren. Daarbij kan je kiezen uit groepsreizen of familiereizen. Vind je het leuk om samen met mensen uit andere landen te reizen? Dan is een internationale groepsreis misschien wel wat voor jou. Koning Aap biedt er meerdere naar verschillende bestemmingen.

  Populaire safari reizen van Koning Aap

  • Rondreis Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe | Groepsreis | 23 dagen. Een avontuurlijke reis dwars door zuidelijk Afrika, van de spectaculaire Victoria watervallen tot de droge Kalahari woestijn. Ga op zoek naar wilde dieren in de Okavango Delta en verken het prachtige Kaapstad. Bekijk deze reis.
  • Rondreis Kenia en Tanzania | Internationale groepsreis | 14 dagen. Reis in een klein, internationaal reisgezelschap (max 16 personen) naar beroemde wildparken als Masai Mara en Serengeti, maak kennis met de Masai en geniet van de prachtige natuur. Bekijk deze reis.
  • Rondreis Oeganda | Groepsreis | 16 dagen. Maak een chimpansee wandeling in Budongo National Forest, ga op safari in meerdere wildparken en maak kennis met de berggorilla’s van Bwindi. Een prachtige reis door de ‘Parel van Afrika’.  Bekijk deze reis.
  • Zuid-Afrika hoogtepunten | Familiereis | 15 dagen. Een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Bezoek pinguins in Kaapstad, ga op zoek naar leeuwen en olifanten in het Krugerpark en reis via de schitterende Panoramaroute naar eindbestemming Johannesburg. Bekijk deze reis.

  Groepsreizen

  Reis je met een groepsreis, dan reis je met gelijkgestemde, nieuwsgierige en avontuurlijke medereizigers. Mensen die flexibel zijn ingesteld en interesse hebben in andere culturen en gebruiken.

  Je kunt van te voren zien hoe je groep is opgebouwd, zodat je voor vertrek al een beter beeld krijgt van je medereizigers. Kijk daarvoor bij je gewenste reis onder het kopje ‘Reisdata & Prijzen’  in de kolom ‘Opmerkingen’ bij ‘Groepssamenstelling’. Hier kun je zien hoeveel mannen en vrouwen meegaan, welk geboortejaar ze hebben  en welke nationaliteit.

  Familiereizen

  Koning Aap organiseert speciale groepsreizen voor avontuurlijke gezinnen. Omdat ieder gezin haar eigen wensen heeft, kan je kiezen uit de volgende familiereizen aan:

  De reisroutes zijn precies hetzelfde, maar de deelnemers verschillen. Zo reizen je kinderen samen met anderen uit dezelfde leeftijdscategorie.

  Kijk hiervoor bij je gewenste reis onder het kopje ‘Reisdata & Prijzen’ in de kolom ‘Start’. Hier zie je in welke leeftijdscategorie de reis valt en welk taal de reisbegeleiding spreekt.

  Speciale kortingen voor families

  Op veel reizen met kinderen tot 12 jaar geldt een aparte kinderkorting – alleen geldig op reizen inclusief vlucht. Meer informatie hierover vind je bij je gewenste reis onder het kopje ‘Reisdata & Prijzen’.

  Wil je meer weten over familiereizen? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen op de FAQ-pagina. Staat je vraag er niet bij, dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen met de reisorganisatie.

  Reisbegeleiding

  Koning Aap heeft een uitgebreid netwerk van betrouwbare, lokale agenten. Zij zorgen voor goede accommodaties en vervoer en weten de mooiste plekken te vinden. Alle reizen worden begeleid door een begeleider met ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met groepen en uitgebreide kennis van de lokale cultuur.

  Onder het kopje ‘Reisdata & Prijzen’ in de kolom ‘Start’ bij je gewenste reis kun je zien of de reisbegeleiding Engels-, Afrikaans- of Nederlandstalig is.

  Koning Aap safari rondreizen

  Reizen met gegarandeerd vertrek

  Voor elke groepsreis geldt dat er een minimaal aantal personen moet zijn om de reis door te laten gaan. Ben jij gebonden aan een bepaalde periode en wil je zeker weten dat je kunt vertrekken?

  In dit handige overzicht vind je alle reizen van Koning Aap die het minimum aantal personen bereikt hebben, en dus gegarandeerd doorgaan. Zo weet je zeker dat je van die mooie reis kunt gaan genieten!

  Koning Aap en duurzaam toerisme

  Voor elke reis die georganiseerd wordt door Koning Aap, streeft de organisatie naar een minimale impact op het klimaat en een maximale positieve impact op de lokale omgeving.

  Zo wordt de CO2 uitstoot van je reis ruim gecompenseerd en reis je ter plekke zoveel mogelijk over land. Daarnaast worden overnachtingen, vervoer en excursies verzorgd door lokale ondernemers en steun je samen met Koning Aap verschillende sociale projecten en goede doelen ter plaatse. Lees hier meer over het duurzaamheidsbeleid van Koning Aap.

  Ervaringen met Koning Aap

  Ben jij al eens op safari geweest met Koning Aap? We lezen jouw ervaring met deze reisorganisatie graag terug onder aan deze pagina. Wat ging er goed en wat kon er beter? Had je klachten of was je safarireis perfect geregeld? Laat het ons weten!

  Alternatieve reisorganisaties

  Heb je bij Koning Aap niet gevonden wat je zocht? Neem dan eens een kijkje bij DjoserSawadee of Shoestring.

  Meer artikelen op safari-reizen.nl:

  Bekijk safari reizen van bekende reisorganisaties:

  Fox verre reizen is nu ANWB                

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *