Ga naar de inhoud

Bezoek de indrukwekkende Fish River Canyon

  Na de Grand Canyon in de VS is de Fish River Canyon in Namibië de langste kloof ter wereld. Waar de eerstgenoemde jaarlijks bezocht wordt door massa’s toeristen, is de Fish River Canyon nog niet heel bekend bij het grote publiek. Een natuurgebied waar je nog in alle rust en stilte van kunt genieten. 

  Bekijk Namibië rondreizen bij ANWB, Djoser en Sawadee. 

  Fish River Canyon bocht

  Waar ligt Fish River Canyon

  Fish River Canyon ligt in het zuiden van Namibië, vlakbij de grens met Zuid-Afrika, en loopt van de plaats Seeheim tot de plaats Ai-Ais. 

  De Canyon is zo’n 160 km lang, 27 km breed en op sommige plekken tot 550 meter diep. Op de bodem van de kloof ligt de rivierbedding van de Visrivier, die grotendeels droogligt – hoewel er altijd nog wel poelen of meertjes te vinden zijn. Alleen in de maanden mei en juni stroomt er daadwerkelijk water door de rivier.  

  Fish River Canyon visrivier1

  Uitkijken over Fish River Canyon

  Er zijn een aantal uitzichtpunten vanwaar je kan uitkijken op de indrukwekkende kloof. Vanaf het plaatsje Hobas, op zo’n 80 km van Ai-Ais, kan je naar verschillende viewpoints rijden. Een van de mooiste is Hell’s Bend, waar de kloof meerdere bochten maakt.  

  Ook vanaf de Main Viewpoint en Hiker’s Viewpoint heb je een prachtig uitzicht. 

  Je kan per auto langs de kloof rijden, maar ook wandelen van viewpoint naar viewpoint. Neem veel water, zonnebrand en bedekkende kleding mee om je te beschermen tegen de zon. 

  Fish River Canyon visrivier

  Meerdaagse hike

  Voor de echt fanatieke wandelaars is er de bekende Fish River Hiking Trail. Deze meerdaagse hike is ongeveer 90 km lang en loopt van Hobas tot Ai-Ais.

  De woestijnomgeving en hoge temperaturen maken dit een zware tocht, waarvoor je een hele goede conditie moet hebben. Veel wandelaars moeten dan ook eerder stoppen. Toch is het een zeer populaire route.  

  Wil je afdalen in de kloof, dan mag dat alleen onder begeleiding van een gids. De omgeving is uitdagend en op sommige plekken moet je door water waden.

  De trail is open in de koelere maanden, tussen mei en mid-september. Buiten die periode is de trail verboden voor hikers vanwege de extreem warme temperaturen, met uitschieters tot 50 graden. 

  Deze wandeltocht is een populaire route die vaak al maanden van tevoren is volgeboekt. Wil je deze tocht graag lopen, reserveer dan ruim op tijd! 

  Landschap

  Fish River Canyon ontstond zo’n 500 miljoen jaar geleden door erosie en bewegingen van de aardkorst. Volgens een oude legende van de San (de oorspronkelijke bewoners van Namibië) is de canyon ontstaan door een gigantische slang die door het landschap gleed, en zo de kloof creëerde.

  Ook zijn er een aantal plekken met warmwaterbronnen. De bekendste liggen bij Ai Ais, wat in de lokale taal ‘brandend water’ betekent. Het water dat hier omhoog komt is ongeveer 60 graden warm.

  Bezoek Fish River Canyon

  Bezoek je Namibië met een georganiseerde rondreis, dan is Fish River Canyon vaak een vast onderdeel van het programma. Bekijk de reisroute goed als je er zeker van wil zijn dat je deze bijzondere kloof kan zien. Hieronder vind je een populaire Namibië reizen van bekende reisorganisaties: 

  • Buitengewoon Namibië | Privé reis | 17 dagen. Reis met je eigen huurauto langs de hoogtepunten van Namibië, waaronder Sossusvlei, Fish River Canyon en Etosha. Je overnacht in sfeervolle en centraal gelegen hotels en lodges. Bekijk deze reis.
  • Rondreis Namibië | Groepsreis | 21 dagen. Je reist vanuit Windhoek, via de Kalahari-woestijn en de Fish River Canyon naar de spectaculaire zandduinen in het Namib-Naukluft park. Je maakt kennis met de Himba, bekijkt rotsschilderingen van Bosjesmannen en gaat op zoek naar wild in Etosha en het Waterberg Plateau. Bekijk deze reis.
  • Zuidelijk Afrika | Single reis | 23 dagen. Via Kaapstad, Fish River Canyon en Etosha National Park reis je door naar de waterrijke Okavango Delta. Je bezoekt de spectaculaire Victoria Falls en eindigt je reis in het Zuid-Afrikaanse Pretoria. Bekijk deze reis.
  • Beestenboel in Namibië | Familiereis | 20 dagen. Reis met je eigen gezin door Namibië, waar je kan sandboarden in de woestijn, paardrijden in de duinen en op zoek kan gaan naar wilde dieren in Etosha. Deze reis is volledig aan te passen naar jullie wensen. Bekijk deze reis.
  • Natuurlijk Namibië | Groepsreis | 16 dagen. Verken de Kalahari, kijk uit over Fish River Canyon, bezoek de rode zandduinen van Sossusvlei en speur naar olifanten en leeuwen in Etosha National Park. Bekijk deze reis.

  Beste reistijd

  De beste reistijd voor Fish River Canyon is in de wintermaanden van Namibië, van mei tot september. De temperaturen liggen dan tussen de 20 en 25 graden. ’s Avonds koelt het flink af, dus neem ook zeker warme kleren mee tegen de kou. 

  Meer artikelen op Safari-reizen.nl:

  Bekijk Namibië rondreizen van bekende reisorganisaties:

  Safari Reizen ANWB    Familiereizen Tanzania            Van Verre safari

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *