Meteen naar de inhoud

De beste reistijd voor een safari in Etosha

  Beste reistijd Etosha

  De beste reistijd voor een bezoek aan Etosha National Park in Namibië is in de droge wintermaanden, van mei tot en met oktober. Het regenseizoen valt in de zomermaanden, van november tot en met april.

  In de winter vind je een overvloed aan dieren. Je kunt ze gemakkelijk zien bij een van de waterholes in het park. Hier komen ze bij elkaar om te drinken, omdat er de rest van het gebied compleet droog is. Dit zorgt voor geweldige landschappen om te fotograferen.

  Beste reistijd Etosha: het droge seizoen

  Van mei tot en met augustus is het droog en zonnig. De gemiddelde maximale temperatuur is zo’n 27 graden. In de ochtende in het kouder, zo rond de 10 graden. Zorg er dus voor dat je ook warmere kleding meeneemt.

  In september en oktober zijn de ochtende iets warmer, zo’n 15 graden. Overdag lopen de temperaturen snel op tot gemiddeld 33 graden, dus trek laagjes aan die je gemakkelijk uit kunt trekken als je een dag op pad gaat.

  Beste reistijd Etosha

  Het hoogseizoen duurt van juli t/m november. Wil je Etosha in deze tijd bezoeken, zorg er dan voor dat je je accomodatie ruim op tijd geboekt hebt. Dit is de drukste tijd van het jaar en veel plekken zitten dan compleet vol.

  Goedkoper naar Etosha: het regenseizoen

  Het regenseizoen valt in de warme zomermaanden, van november t/m april. Het regent echter niet elke dag, en als het gebeurt, dan regent het aan het eind van de middag.

  November en december zijn de warmste maanden, met zo’n 33 graden overdag. In november begint het regenseizoen, met af en toe wat onweersbuien. Na de droge zomer snakt iedereen naar water.

  Januari, februari en maart zijn meestal zonnig. Dit zijn de natste maanden, met regelmatig buien aan het eind van de middag. De regen zorgt ervoor dat de temperatuur wat daalt, naar gemiddeld 30 graden.

  Beste reistijd Etosha zebra's

  In april regent het een stuk minder en loopt het natte seizoen op z’n einde. De temperatuur schommelt zo rond de 30 graden overdag. In de gehele zomerperiode is de temperatuur ‘s nachts gemiddeld 17 graden.

  Het laagseizoen is van december t/m juni. Ga je in deze periode, dan kan het lastiger zijn om dieren te spotten, maar zijn de prijzen voor accommodatie vaak wel lager.

  Is er malaria in Etosha?

  In de wintermaanden, van mei t/m oktober, is er in Etosha vrijwel geen malaria. Malariamuggen hebben immers water nodig om zich voort te kunnen planten, en daar is er maar weinig van in de kurkdroge winters.

  In het regenseizoen, ongeveer van november tot en met april, wordt vaak wel geadviseerd om voor de zekerkeheid malariapillen te nemen, hoewel lokale artsen en gidsen de kans om malaria te krijgen maar heel klein inschatten.

  Dit geldt eigenlijk voor het hele land, met uitzondering van de Caprivi Strip in het noorden.

  Daarnaast is het altijd goed om op je kleding te letten om beten van vervelende beestjes te voorkomen: lange mouwen en broeken, en anti-insectenmiddel op de huid die nog wel onbedekt is.

  Beste reistijd Etosha malaria

  De legende van de Etosha zoutpan

  Uniek aan dit park is de enorme zoutpan waar het naar vernoemd is, de Etosha pan. Dit is een grote, open zoutvlakte met een oppervlakte van 4.800 km2, bijna een kwart van het nationale park en zo groot dat je het zelfs vanuit de ruimte kunt zien!

  Er wordt geschat dat deze natuurlijk plek vol mineralen 100 miljoen jaar geleden gevormd werd.

  Zo’n 16.000 jaar geleden stroomde de Kunene Rivier vanuit Angola helemaal naar Etosha, en zorgde zo voor een enorm en diep meer. Toen de rivier van koers veranderde door een aarverschuiving, droogde het meer op tot een grote vlakte van witte, droge klei.

  Volgens een legende van de San of Bosjesmannen is de Etosha pan het resultaat van een grote overval op een klein dorpje. Iedereen werd gedood, behalve de vrouwen. Eén van de vrouwen had zo’n verdriet om het verliezen van haar hele familie, dat ze huilde en huilde. Zoveel dat haar tranen een enorm meer vormden, dat later opdroogde en een grote leegte achterliet.

  In de taal van de Ovambo stam, betekent Etosha ‘grote, witte plek’. De eerste Europeanen die deze plek in 1851 bezochten, Sir Francis Galton and Charles Andersson, namen deze naam over.

  Banner Riksja Namibië

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.