Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Namibië: rondreis en safari

  groepsreisn Namibie Etosha leeuw en prooidieren

  Dieprode zandduinen, ruige rotslandschappen en uitgestrekte woestijnen: Namibië is een bijzondere bestemming voor echte avonturiers. Ontdek dit prachtige land met een rondreis langs verschillende hoogtepunten en ga op safari in Etosha National Park, waar je leeuwen, giraffen, springbokken, olifanten en nog veel meer wilde dieren kunt spotten.

  Beste reistijd voor een rondreis in Namibië

  Wil je graag een rondreis maken of op selfdrive in Namibië, dan kun je dat het beste doen in de maanden mei tot en met september. Het is onbewolkt, er is geen regen en met temperaturen overdag tussen de 20 en 25 graden is het heerlijk om te hiken, mountainbiken, op safari te gaan of allerlei andere activiteiten te ondernemen.

  Wel kan het in juni, juli en augustus ‘s nachts en ‘s ochtends flink koud worden met temperaturen rondom het vriespunt, dus neem zeker winterkleding mee als je in deze periode wil reizen in Namibië.

  Beste reistijd Etosha

  Ga je reizen in Namibië, dan staat Etosha National Park vast ook op je lijstje. Je kunt Etosha het beste bezoeken van mei tot en met oktober.

  Dit is de droge periode, waardoor de dieren zich verzamelen rondom de plekken waar ze nog wel water kunnen drinken. Zo kun je grote aantallen zebra’s, springbokken, olifanten en zelfs leeuwen bij elkaar in de buurt zien!

  Beste reistijd Namibie Etosha leeuw en prooidieren

  Overleven is waar het om draait: overdag is het te heet voor de roofdieren om te jagen. Omdat water zo zeldzaam is, moet iedereen dezelfde drinkplaats delen en komen de prooidieren dat doen wanneer de kans het kleinst is dat er op ze gejaagd wordt.

  Beste reistijd Namibie rondreis safari Etosha

  Tijdens de koelere periodes van de dag trekken de kuddes zebra’s en gazelles weer naar de open vlaktes om te grazen – en waar ze roofdieren beter aan kunnen zien komen.

  Rondreizen door Namibië | FOX.nl

  Nog een ander voordeel, maar dan voor jou als safariganger: Etosha is waarschijnlijk de enige plek in Afrika waar het heetst van de dag de beste tijd is om wildlife te spotten, omdat ze dan komen drinken.

  Hierdoor hoef je niet, zoals bij veel andere safari’s, voor dag en dauw op in de kou om de dieren te kunnen zien. Net even iets fijner als je geen (extreme vroeg) ochtendmens bent!

  Beste tijd voor vogelspotten

  De beste tijd om vogels te spotten in Namibië is tijdens het regenseizoen van november tot en met april. Er is genoeg voedsel, trekvogels strijken neer en tijdens het broedseizoen zijn veel soorten in hun kleurige broedkleed te bewonderen.

  In Etosha, met meer dan 350 soorten vogels, zorgt het regenseizoen ervoor dat droge vlaktes veranderen in plassen en meren. Duizenden flamingo’s en blue cranes (witwangreigers) komen hier om te broeden.

  Beste reistijd Namibie vogelspotten

  Andere plekken waar je veel vogels kunt zien zijn de Caprivi strip in het noorden van Namibië, de kust en het gebied rondom Swakopmund en Walvis Bay, waar je pelikanen, flamingo’s, strandlopers, plevieren en nog veel meer soorten kunt zien.

  Hoogseizoen

  Het hoogseizoen in Namibië valt in juli tot en met november. Dit betekent dat hotels en lodges vaak al ruim van tevoren volgeboekt zijn. Wil je Namibië in deze periode bezoeken, reserveer je accommodatie dan ruim op tijd. Dit geldt vooral voor Etosha en Namib-Naukluft.

  Ondanks het ‘hoogseizoen’ blijft Namibië een land van uitgestrekte, verlaten landschappen. Zeker wanneer je rondreist met een selfdrive of flydrive in afgelegen gebieden is de kans klein dat je grote groepen toeristen tegenkomt.

  Beste reistijd Namibie rondreis

  Laagseizoen

  Het laagseizoen duurt van december tot en met juni. Hou je van warmte, dan is deze periode wat voor jou: temperaturen kunnen overdag oplopen tot over de 40 graden.

  Dit is ook de tijd van het regenseizoen. Dit zijn meestal korte buien aan het eind van de dag, en zullen weinig invloed hebben op je reis. De regen zorgt ervoor dat het doorgaans droge, dorre landschap nu groen is en in bloei staat.

  Hoewel al het groen er ook voor zorgt dat wildlife spotten wat lastiger kan zijn dan in het droge seizoen, is dit de beste tijd om vogels te spotten en pasgeboren jonge dieren te zien.

  Beste reistijd per park

  Hieronder vind je een overzicht van de beste reistijd voor:

  • Etosha National Park
  • Namib-Naukluft National Park
  • Skeleton Coast National Park

  Beste reistijd legenda

  Etosha

  Beste reistijd Etosha National Park

  • Beste reistijd: juli – september
  • Goede reistijd: juni en oktober
  • Redelijke reistijd: april-mei en november
  • Slechtste reistijd: december – maart

  Namib-Naukluft

  Beste reistijd Namib-Naukluft National Park

  • Beste reistijd: mei – september
  • Goede reistijd: oktober – april

  Skeleton Coast

  Beste reistijd Skeleton Coast National Park

  • Beste reistijd: oktober – maart
  • Goede reistijd: april – september

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.