Ga naar de inhoud

Wat is de beste reistijd voor Oeganda?

  Wil jij graag naar Oeganda en ben je op zoek naar de beste reistijd? Oeganda heeft twee regenseizoenen: van maart tot mei en van september tot november. De beste tijd om Oeganda te bezoeken is daarom tijdens het droge seizoen, van december tot februari en van juni tot augustus. 

  Beste reistijd Oeganda: bekijk het aanbod van Sawadee, Tenzing Travel en 333Travel

  Beste reistijd Oeganda

  Beste reistijd Oeganda 

  Oeganda ligt op de evenaar en heeft een tropisch savanneklimaat, met temperaturen die het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden liggen. Ondanks dat er periodes zijn met meer en minder neerslag, kan je er het hele jaar goed rondreizen.

  Regenperiode: beste tijd voor vogelspotten en lagere kosten 

  Tijdens het natte seizoen valt er meer neerslag dan anders, maar tropische regenbuien zijn vaak kort. Bovendien zijn de zandwegen minder stoffig en staat alles volop in bloei, waardoor dit een uitstekend seizoen is om vogels te spotten. Ben je een vogelliefhebber, dan kan je op zoek naar bijzondere soorten als de schoenbekooievaar, de southern groun hornbillde en de zeldzame red-faced barbet.

  Beste reistijd Oeganda vogelspotten

  Omdat er minder toeristen zijn, liggen de kosten voor accommodatie lager. Ook permits voor gorilla- en chimpanseetrekkings zijn vaak goedkoper. Wel kunnen paden moeilijk begaanbaar zijn door de regen, en zorgt de weelderige begroeiing ervoor dat je de dieren moeilijker kunt zien. 

  Wil je een gorillatrekking doen, bereid je dan goed voor en zorg voor een goede conditie en een goede uitrusting. Goed om te weten: permits voor gorillatrekkings zijn beperkt beschikbaar en vaak ver van tevoren uitverkocht, dus wees ruim op tijd met boeken. 

  Droge periode: beste tijd voor gorillatrekking en safari 

  Tijdens het droge seizoen zijn de wegen beter begaanbaar en is het gemakkelijker om wilde dieren te spotten, omdat er minder begroeiing is en ze zich vaker verzamelen bij waterbronnen. Dit maakt het de perfecte tijd voor een safari door de verschillende nationale parken van Oeganda. Bekende parken om te bezoeken zijn Bwindi Impenetrable National Park, Murchison Falls National Park en Queen Elizabeth National Park. 

  Beste reistijd Oeganda: populaire reizen van bekende aanbieders

  • Highlights Wild Uganda | Privé reis | 12 dagen. Ga op zoek naar boomklimmende leeuwen, maak een wandelsafari bij Lake Mburo en trek door de jungle op zoek naar de indrukwekkende berggorilla’s. Bekijk deze reis. Een gorilla permit is inbegrepen. Bekijk deze reis.
  • Rondreis Oeganda | Groepsreis | 16 dagen. Maak een boottocht over de Nijl, ga op safari in Murchison Falls en ga wandelend op zoek naar chimpansees in Budongo Forest. Je reis in een kleine groep van maximaal 18 deelnemers. Een gorilla trekking is los bij te boeken. Bekijk deze reis.
  • Op avontuur door Oeganda | Groepsreis | 15 dagen. Tijdens deze avontuurlijke kampeerreis bezoek je wildparken als Lake Mburo, Queen Elizabeth en Murchison Falls. Een bezoek aan de gorilla’s van Bwindi is optioneel bij te boeken. Bekijk deze reis.
  • Rondreis Oeganda | Groepsreis | 21 dagen. Een actieve rondreis door Oeganda, met een bezoek aan de paradijselijke Sipi Falls in het oosten, een bootsafari langs de grootste nijlpaardenpopulatie ter wereld en een gorillatrekking in Bwindi Impenetrable National Park. Een gorillapermit is los bij te boeken. Bekijk deze reis.
  • Best of Uganda | Privé reis | 10 dagen. Reis met een privé chauffeur naar Kibale, Queen Elizabeth National Park en Lake Mburo. Gorilla- en chimpanseepermits om deze bijzondere dieren in hun natuurlijke omgeving te bezoeken, zijn inbegrepen. Bekijk deze reis.

  Meer artikelen op safari-reizen.nl:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *