Ga naar de inhoud

6 Wildparken om te bezoeken tijdens je Oeganda reis

  Op zoek naar inspiratie voor je Oeganda reis? Het oost-Afrikaanse land wordt ook wel de Parel van Afrika genoemd. Het biedt een ongelooflijke diversiteit aan landschappen en natuur. Van dichte regenwouden en uitgestrekte savannes tot imposante bergketens en kristalheldere meren, Oeganda heeft het allemaal.

  Wereldberoemd zijn de berggorilla’s, die je met een gorilla trekking kunt bezoeken. Daarnaast kan je op zoek naar nog veel meer dieren tijdens een safari in een of meerdere wildparken. Hieronder zetten we er 6 voor je op een rij.

   

  Oeganda reis: bekijk het aanbod van Sawadee, 333Travel en Koning Aap.

   

  1. Queen Elizabeth National Park

  Oeganda reis boomklimmende leeuw Queen Elizabeth

  Oeganda heeft een aantal prachtige wildparken en natuurreservaten waar je op safari kunt gaan. Een van de bekendste is Queen Elizabeth National Park, in het westen van het land. Dit is een van de grootste en meestbezochte wildparken van Oeganda, vanwege de vele wilde dieren. Hier vind je de boomklimmende leeuwen – een bijzonder verschijnsel, omdat leeuwen doorgaans op de grond blijven. Daarnaast zie je in dit park olifanten, buffels, luipaarden, krokodillen en nijlpaarden.   

  Ook het landschap van dit nationaal park is heel divers, met uitgestrekte savannes, glooiende heuvels, regenwouden, meren en moerassen.

  2. Murchison Falls National Park

  Oeganda reis giraffe Murchison Falls

  Een andere bekende plek waar je op safari kunt gaan, is Murchison Falls National Park, in het noordwesten van Oeganda. Het is het grootste wildpark van het land en beroemd om de Murchison Falls.  Ook hier vind je een enorme verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder de Big Five: leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en neushoorns. De Nijl stroomt door dit gebied, en een bootsafari is dan ook een goede manier om langs de wildrijke oevers te varen en krokodillen en nijlpaarden van dichtbij te zien.

  3. Kibale Forest

  Chimpansee Kibale Oeganda reis

  Kibale Forest National Park ligt in het westen van Oeganda en is het leefgebied van meer dan 1500 chimpansees, die in verschillende groepen leven. Een bezoek aan Kibale Forest biedt dan ook de unieke kans om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. 

  Naast de chimpansee, is Kibale Forest ook de thuisbasis van tal van andere primaten, waaronder de zwarte en witte colobusapen, de grijze wangmangabey en de rode staartaap.  

  Oeganda reis: een greep uit het aanbod

  • Groepsrondreis Oeganda | Groepsreis | 21 dagen. Ga op bootsafari op de Nijl en bezoek onder meer Queen Elizabeth National Park en Murchisson Falls voor een safari. Ga op zoek naar boomklimmende leeuwen, bezoek ’s wereld grootste nijlpaardenpopulatie en kom oog in oog te staan met de beroemde berggorilla’s. Bekijk deze reis. 
  • Rondreis Oeganda, Tanzania & Zanzibar | Groepsreis | 21 dagen. Tijdens deze hotel/kampeerreis door twee landen bezoek je Kibale Forest, ga je op safari in de Serengeti en kan je heerlijk relaxen op de tropische stranden van Zanzibar. Bekijk deze reis.
  • Highlights Wild Uganda | Privé reis | 12 dagen. Overnacht in sfeervolle lodges en ga op safari in Queen Elizabeth National Park en Murchison Falls. Een hoogtepunt tijdens deze reis in de gorilla trekking, inbegrepen in de reissom. Bekijk deze reis.
  • Rondreis Oeganda | Groepsreis | 16 dagen. In een kleine groep van maximaal 18 deelnemers spot je olifanten, giraffen, leeuwen en luipaarden in verschillende wildparken. Ga op zoek naar chimpansees in Budongo, de zeldzame witte neushoorn in Ziwa en de berggorilla’s van Bwindi. Bekijk deze reis.
  • Op avontuur door Oeganda | Groepsreis | 15 dagen. Reis per 4×4 safaritruck naar prachtige plekken als Lake Mburo, Queen Elizabeth National Park en Murchison Falls. Daarnaast kan je op gorilla trekking door het dichte woud van het Bwindi Impenetrable Forest. Bekijk deze reis.

  4. Bwindi

  Oeganda reis gorilla trekking Bwindi

  In Bwindi Impenetrable National Park leeft meer dan de helft van ’s werelds berggorilla’s. Een gorilla trekking zal zeker een van de hoogtepunten zijn tijdens je rondreis door Oeganda. Onder begeleiding van een ervaren gids trek je door het regenwoud op zoek naar de berggorilla’s. Daarnaast geniet je van de prachtige omgeving van het regenwoud. Het park heeft een zeer diverse flora en fauna, met meer dan 120 zoogdiersoorten, waaronder bosolifanten en verschillende apensoorten. Bovendien is het gebied ook de thuisbasis van meer dan 350 vogelsoorten, waardoor het een uitstekende plek is voor vogelspotters.  

  Lees hier meer over een gorilla trekking in Oeganda 

  5. Ziwa Rhino Sanctuary

  Oeganda reis Ziwa Rhino Sanctuary

  De Ziwa Rhino Sanctuary is de enige plek in Oeganda waar je de witte neushoorn in het wild kunt zien. Het reservaat werd opgericht in 2005 met als doel deze bedreigde dieren opnieuw in het wild te introduceren, nadat deze in de jaren ’80 door volledig verdwenen waren uit Oeganda, onder meer als gevolg van stroperij. 

  In de Rhino Sanctuary leven nu ongeveer 30 witte neushoorns, die 24 uur per dag bewaakt worden door een team van rangers. Je kan ze zien tijdens een wandelsafari onder begeleiding van een gids. 

   6. Lake Mburo National Park

  Oeganda reis wrattenzwijn Lake Mburo

  Dit park ligt in het westen van Oeganda en is beroemd om de grote populaties zebra’s, wrattenzwijnen, hyena’s en verschillende soorten apen. Je kan het park verkennen te voet, per boot, op de fiets en met een jeep.  

  Naast deze prachtige dieren kun je ook genieten van de schoonheid van de acacia bossen, open savannes en natuurlijk het meer zelf. Het park is relatief klein, maar heeft veel te bieden voor natuurliefhebbers en is daardoor een geweldige bestemming voor een korte safari. 

  Ben jij wel eens op Oeganda reis geweest?

  Welke wildparken heb je bezocht of zou je wel eens willen bezoeker? Heb je gebruik gemaakt van een reisorganisatie en hoe was het geregeld? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen! Laat het ons weten in de comments.

  Meer artikelen op Safari-reizen.nl

  Bekijk Oeganda reizen van bekende reisorganisaties:

  333travel safari  Koning Aap écht op reis        Sawadee vakantie voor reizigers      Tenzing Travel

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *