Ga naar de inhoud

Beste reistijd Krugerpark: Big Five, vogels en baby impala’s

  De beste reistijd voor een safari in het Krugerpark? Eigenlijk kun je hier het hele jaar door terecht om mooie safari’s te maken. Het Krugerpark heeft een warm, sub-tropisch klimaat. De meeste tijd ligt de temperatuur overdag rond de 25 graden.

  Cheetah beste reistijd Krugerpark

  Toch is het goed om van tevoren na te denken over wat je het liefst wil zien. Is dat de Big Five? Dan kun je het Krugerpark het beste bezoeken in onze zomerperiode. De kans dat je de leeuw, het luipaard, de olifant, de buffel en de neushoorn dan van je lijstje kunt strepen is dan net wat groter dan in de rest van het jaar.

  Ook andere dieren kun je dan goed spotten omdat dit het droge seizoen is, waardoor er weinig struikgewas is waar ze zich achter kunnen verschuilen.

  Vind je vogels het meest interessant of wil je graag zien hoe duizenden jonge impalakalfjes hun eerste paar weken op de Afrikaanse savanne overleven? Dan zijn er andere maanden waarin je het Krugerpark het beste kunt bezoeken. Hieronder een overzicht.

  Op safari in het Krugerpark: bekijk rondreizen in Zuid-Afrika van ANWB, Sawadee en Djoser.

  Beste reistijd Krugerpark: de Big Five

  De beste tijd om de Big Five te spotten in het Krugerpark en andere wildparken in Zuid-Afrika, zijn de wat drogere wintermaanden van mei tot en met september.

  Omdat er in deze periode weinig regen valt, drogen veel waterbronnen op. De dieren trekken naar plekken in het Krugerpark waar wel water beschikbaar is. Dit zorgt ervoor dat veel wildlife in een klein gebied verzameld is, waardoor je ze goed kunt spotten. Vooral in de ochtend en in de avond, wanneer ze een slokje komen drinken.

  Grazende neushoorn Beste reistijd Krugerpark Zuid Afrika Big Five

  Ook overdag heb je een goede kans om de Big Five en andere wilde dieren te zien, omdat het gras korter is en de bomen en struiken weinig bladeren hebben.

  De temperatuur in deze periode is overdag prima. ‘s Avonds kan het echter behoorlijk koud worden. Zorg er dus voor dat je wat warms meeneemt wanneer je in de avond of in de vroege ochtend vertrekt voor je safari.

  Beste reistijd om pasgeboren impala’s te zien

  In het Krugerpark worden het hele jaar door nieuwe dieren geboren, maar in deze periode barst het van nieuw leven. Het regensachtige zomerseizoen zorgt ervoor dat alles groeit en bloeit. Dit kan ervoor zorgen dat de dieren soms lastiger te zien zijn. Maar wat je in deze maanden kunt zien, is wel heel bijzonder.

  impala kalf drinkt bij moeder - beste reistijd Krugerpark zuid-afrika

  In deze periode valt de geboortegolf van de impala’s. In een paar weken tijd worden duizenden kalfjes geboren. Zoveel nieuwe, jonge dieren trekken natuurlijke vijanden als leeuwen, jakhalzen, arenden en pythons aan. Wie weet maak jij wel een jacht live mee…

  Gelukkig is het onmogelijk voor de roofdieren om alle impala kalfjes te pakken te krijgen. Zo blijven er genoeg over om op te groeien tot volwassen dieren.

  Rondreizen met safari in het Krugerpark, Zuid-Afrika

  • Zuid-Afrika Hoogtepunten | Single reis | 16 dagen. Bezoek Kaapstad, de Panoramaroute, de olifanten van Addo en natuurlijk het wereldberoemde Krugerpark. Bekijk deze reis.
  • Zuid-Afrika Tuinroute & Kruger | Familiereis | 17 dagen. Reis samen met andere gezinnen langs de ruige kust van de Tuinroute. Spot de Big Five vanuit stoere open terreinwagens in het Krugerpark en verblijf in mooie, comfortabele accommodaties. Bekijk deze reis.
  • Rondreis Zuid-Afrika | Groepsreis | 15 dagen. Ontdek Kaapstad, proef wijn in Swellendam en ga op zoek naar wildlife in het Kruger National Park. Bekijk deze reis.
  • Klassiek Zuid-Afrika met huurauto | Privé reis | 24 dagen. Deze fly-drive brengt je van Johannesburg via het Krugerpark, Drakensbergen en de schitterende Tuinroute naar het bruisende Kaapstad. Bekijk deze reis.
  • Grand Tour Zuid-Afrika | Groepsreis | 22 dagen. De Grand Tour brengt je langs vrijwel alle hoogtepunten van dit veelzijdige land. Geniet van de vergezichten langs de Panoramaroute, beleef het kosmopolitische Kaapstad en speur naar de Big Five in het Krugerpark. Bekijk deze reis.

  Beste reistijd voor vogelspotten

  Ben je een fervent vogelspotter? Dan is deze periode voor jou ideaal. Vanaf oktober tot en met maart groeit het aantal vogelsoorten dat je in het Krugerpark kunt bewonderen.

  Zo’n 200 soorten trekvogels zijn vanuit andere plekken in Afrika en Europa naar Zuid-Afrika gevlogen en neergestreken in het park.

  Ze komen aan nadat de eerste regens gevallen zijn. Bomen en planten staan in bloei en het aantal insecten explodeert waardoor en er meer dan genoeg voedsel aanwezig is.

  Bijeneter - beste reistijd Krugerpark zuid-afrika vogels

  Na uitgebreide paringsrituelen in oktober volgt het hoogtepunt voor de broedperiode van insecteneters in november.

  Bijeneter, Krugerpark beste reistijd

  Het aantal insecten is in deze periode 30 keer groter dan normaal en de vogels hebben nesten door heel het park heen. Watervogels zijn goed te zien bij alle grote rivieren. Roofdieren als slangen azen op eieren en pasgeboren kuikentjes.

  Het hoogtepunt van het regenseizoen valt in januari en februari. De meeste vogels hebben nu jongen waar ze goed voor zorgen. Dit is een kwetsbare tijd, omdat roofvogels zoals de African Harrier Hawk uit zijn op de hulpeloze jonge kuikens.

  In maart eindigt het regenseizoen en neemt het aantal insecten af. Half april vertrekken de vogels die oorspronkelijk uit Europa en andere delen van Afrika komen en daalt het aantal vogels dat je in deze periode in het Krugerpark kunt zien.

  Beste reistijd Krugerpark: wat zijn jouw ervaringen?

  Met het hele jaar door zoveel moois te zien, zal het je niet verbazen dat het Krugerpark één van de meest populaire attracties van Zuid-Afrika is. Hoewel je in het Krugerpark eigenlijk het hele jaar door terecht voor een onvergetelijke safari, kent elk seizoen zijn eigen hoogtepunten. Ben jij wel eens op safari geweest in het Krugerpark? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Laat het ons weten in de comments!

  Meer artikelen op safari-reizen.nl:

  Bekijk reizen naar Zuid-Afrika van bekende reisorganisaties:

  Safari Reizen ANWB               

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *