Ga naar de inhoud

Rondreis Namibië en Botswana: 5 hoogtepunten 

  Tijdens een rondreis door Namibië en Botswana geniet je van prachtige landschappen met grote contrasten. Van woeste woestijnen tot de grootste binnenlandse delta ter wereld, en nationale parken waar je op zoek kunt naar de Big Five. Lees hier meer over wat je kunt zien en beleven in deze twee bijzondere landen. 

  Georganiseerde rondreis Namibië en Botswana: bekijk het aanbod van Djoser, Sawadee en Shoestring 

   

  Rondreis Namibië en Botswana giraffen

  Rondreis Namibië en Botswana: 5 hoogtepunten voor tijdens je reis

  1. Hoogste zandduinen ter wereld

  In Sossusvlei in Namibië vind je immense zandduinen die meer dan 350 meter boven de woestijn uit steken. Daarmee behoren ze tot de hoogste zandduinen ter wereld. Beklim de duinen en geniet van het adembenemende uitzicht terwijl de zon opkomt. 

  Rondreis Namibië en Botswana Sossusvlei

  2. Etosha National Park

  Etosha National Park is een van de beste plekken in Namibië om wild te spotten. Het is enorme zoutpan, woestijnachtig en droog. Daarom verzamelen veel dieren zich bij de drinkplaatsen, waardoor je ze goed kunt bekijken. Zo komen olifanten, leeuwen, flamingo’s en zebra’s hun dorst lessen. Ook heb je hier de kans om de zeldzame zwarte neushoorn te zien. 

  Rondreis Namibië en Botswana Etosha leeuwen

  3. Okavango Delta

  De Okavango Delta in Botswana is de grootste binnenlandse delta ter wereld. Een landschap van rivieren, stroompjes en eilandjes vormt het leefgebied van olifanten, nijlpaarden, krokodillen, giraffen, antilopen, luipaarden, hyena’s en ontelbare vogelsoorten. Verken dit wereldberoemde gebied per boot en leer meer over de dieren en de prachtige natuur.

  Rondreis Namibië en Botswana Okavango olifant

  4. Chobe National Park

  Nog meer dieren vind je in Chobe National Park, in het noorden van Botswana. Je kunt hier tijdens een gamedrive op het land of een gamecruise op de rivier op zoek naar de Big Five, nijlpaarden, krokodillen, bavianen en nog veel meer. Het park is vooral bekend om de enorme olifantenpopulatie. 

  Rondreis Namibië en Botswana Chobe nijlpaard

  5. Victoria Falls

  Deze spectaculaire watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe, maar omdat ze niet heel ver van Chobe National Park liggen, zijn ze goed te bezoeken tijdens je rondreis door Namibië en Botswana. De Victoria Falls zijn de grootste watervallen van Afrika.

  Rondreis Namibië en Botswana Victoria Falls 1

  De beste reistijd voor het bezoeken van de Victoria Falls is van februari t/m mei. Dit valt samen met het einde van het regenseizoen, waardoor de Zambezi rivier hoog staat en je enorme hoeveelheden water naar beneden kan zien storten.

  Wandel langs het bulderende water, ga raften op de Zambezi rivier of bekijk de Falls vanuit de lucht. Een ding is zeker: een bezoek aan de Victora Watervallen is absoluut de moeite waard!

  Rondreis Namibië en Botswana: een greep uit het aanbod 

  • Rondreis Namibië, Botswana en Victoria watervallen | Groepsreis | 21 dagen. Kies tussen een kampeer- of hotel/lodge reis en bezoek de mooiste nationale parken. Bekijk deze reis.
  • Wildlife, woestijnen en waterwegen | Groepsreis | 24 dagen. Start bij de Victoria Falls en reis via Sossusvlei en Etosha naar de Okavango Delta en Chobe National Park. Bekijk deze reis. 
  • Namibië, Botswana en Victoria Watervallen | Familiereis | 22 dagen. Reis samen met andere gezinnen door Namibië en Botswana, speur naar wilde dieren in de woestijn en vergaap je aan de spectaculaire Victoria Falls. Bekijk deze reis.
  • Zuidelijk Afrika in 3 weken | Singlereis | 22 dagen. Tijdens deze avontuurlijke kampeerreis bezoek je hoogtepunten in maar liefst vier landen: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Bekijk deze reis. 
  • Rondreis Namibië, Botswana en Zimbabwe | Groepsreis | 22 dagen. Kampeer tussen het wilde in de Okavango Delta, vergaap je aan de Victoria watervallen en ontdek de woestijnlandschappen van Namibië. Bekijk deze reis.

  Georganiseerde rondreis Namibië en Botswana

  Ben je op zoek naar een georganiseerde rondreis naar Namibië en Botswana, dan heb je verschillende mogelijkheden. 

  Groepsreis Namibië en Botswana

  Bij een groepsreis liggen de vertrekdata, duur en het reisprogramma al vast. Samen met je medereizigers bezoek je de mooiste plekken in Namibië en Botswana. Dat kan met reisorganisaties als Djoser, Sawadee en ANWB.  

  Singlereis Namibië en Botswana 

  Het aanbod singlereizen naar Namibië en Botswana is beperkt, maar Shoestring biedt uitkomst: een singlereis naar Zuidelijk Afrika, waarbij je ook nog Zuid-Afrika en Zimbabwe bezoekt. Natuurlijk kan je als soloreiziger ook altijd mee met een ‘gewone’ groepsreis.  

  Bij de meeste aanbieders kan je van tevoren ook de samenstelling van de groep bekijken. Kijk daarvoor bij kopjes als ‘Vertrekdata en prijs’, en klik op ‘Groepssamenstelling’.    

  Individuele rondreis Namibië en Botswana samenstellen met bouwstenen 

  Bouwstenen zijn korte trips van een aantal dagen naar een bepaalde plek of met een bepaalde activiteit. Door deze trips met elkaar te combineren, kan je zelf je eigen ideale reis samenstellen, die zo lang duurt als je wil. Aanbieders die bouwstenen in Namibië en Botswana aanbieden zijn Riksja en Van Verre. Natuurlijk kan je je ook door hen laten adviseren. 

  Privé rondreis Namibië en Botswana op maat 

  Geen zin of tijd om te puzzelen met bouwstenen? Bespreek je ideeën en wensen voor jouw rondreis door Namibië en Botswana en ontvang een op maat gemaakt voorstel van specialisten die deze landen op hun duimpje kennen. Deze kan je vinden bij reisaanbieders als Tenzing Travel, Van Verre en Afrika Reisopmaat. Op hun websites vind je vaak voorbeeldreizen om een idee te krijgen, en die je kan laten aanpassen zoals jij wil. 

  Meer artikelen op safari-reizen.nl:

  Bekijk safari reizen van bekende reisorganisaties

  Safari Reizen ANWB           Familiereizen Tanzania        Van Verre safari

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *