Ga naar de inhoud

Rondreis Botswana: 5 prachtige plekken om te bezoeken

  Tijdens een rondreis door Botswana maak je kennis met unieke natuurgebieden en een enorme diversiteit aan wilde dieren. Hieronder zetten we 5 prachtige plekken voor je op een rij. 

  Rondreis Botswana: bekijk het aanbod van Djoser, Van Verre en ANWB 

  Rondreis Botswana 

  1. Okavango Delta 

  De Okavango Delta heeft een uniek ecosysteem en is een van de grootste binnenlandse delta’s ter wereld. Het vormt een ideaal leefgebied voor een enorme diversiteit aan dieren. Ga je op zoek naar wildlife, dan kan dat met een wandelsafari, een 4×4, over het water met een mokoro (kano) of motorboot, of via de lucht met een exclusieve fly-in safari, waarbij je met een prive vliegtuigje naar exclusieve lodges vliegt die per water of land niet of nauwelijks te bereiken zijn. 

  Rondreis Botswana okavango delta olifanten in water

  2. Moremi Game Reserve 

  Dit reservaat is een van de beste plekken om de Big Five dieren te spotten. Zo kan je hier onder meer olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en vele soorten antilopen zien. Daarnaast komen er meer dan 400 vogelsoorten voor, dus ook voor vogelliefhebbers is dit een waar paradijs. 

  Rondreis Botswana: een greep uit het aanbod 

  • Rondreis Namibië en Botswana | Privé reis | 22 dagen. Reis door de woestijnen van Namibië en het groene, waterrijke safariland van Botswana. Je verblijft in comfortabele lodges en hotels en dankzij je eigen huurauto heb je alle vrijheid om de omgeving in je eigen tempo te verkennen. Bekijk deze reis.
  • Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Victoriawatervallen | Groepsreis | 24 dagen. Tijdens deze avontuurlijke kampeerrondreis per safaritruck bezoek je maar liefst vier landen. Van het bruisende Kaapstad via de woestijnen van Namibië naar de Okavango Delta en de spectaculaire Victoria watervallen. Bekijk deze reis.
  • Watervallen, op safari en Okavango Delta in Botswana | Familiereis | 16 dagen. Je start deze reis bij de indrukwekkend Victoria watervallen en reist vervolgens met een eigen 4×4 door naar Chobe National Park, dat bekend staan om de grote populaties olifanten. Je eindigt je reis in de Okavango Delta, waar je dieren vanuit een ‘mokoro'(kano) kunt spotten. Bekijk deze reis.
  • Zuidelijk Afrika in 3 weken | Single reis | 23 dagen. Reis met andere soloreizigers door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Onderweg bezoek je hoogtepunten als Kaapstad, Sossusvlei, de Okavango Delta en de Victoriawatervallen. Bekijk deze reis.
  • De wildparken van Botswana | Groepsreis | 15 dagen. Een groepsreis voor echte wildlife liefhebbers. Je overnacht in een eenvoudig tented camp in de Okavango Delta, alleen berikbaar per mokoro boot. Je doet meerdere game drives in Moremi Game Reserve en bezoekt de uitgestrekte zoutvlaktes van Makgadikgadi. In Chobe ga je op bootsafari en de sluit je reis af bij de donderende Victoria Watervallen. Bekijk deze reis.

  3. Chobe National Park 

  Chobe National Park heeft een grote verscheidenheid aan landschappen, van savannen tot moerassen en rivierdelta’s. Dit wildpark staat bekend om de grote populaties olifanten. Het is een geweldige plek voor een bootsafari, waarmee je de dieren, die zich aan de oevers van de rivier verzamelen om te drinken, goed kan bekijken.  

  4. Makgadikgadi Pans National Park 

  De eindeloze zoutvlaktes van Makgadikgadi behoren tot de grootste ter wereld. Ze zijn 10.000 jaar geleden ontstaan na het droogvallen van het reusachtige Lake Makgadikgadi.  

  Tijdens regenseizoen, dat loopt van november tot maart, verandert de gortdroge omgeving in een oase. Dit zorgt voor een enorme migratie van zebra’s, een spektakel dat twee keer per jaar plaatsvindt. De eerste keer rond januari/februari, wanneer zo’n 30.000 zebra’s vanuit de Okavango Delta naar Makgadikgadi trekken, en de tweede keer rond maart/april, wanneer ze de terugreis maken. Rij je in deze periode door het park, dan zie, waar je ook kijkt, duizenden zebra’s.  

  Rondreis Botswana zebra migratie

  5. Kalahari woestijn 

  De Kalahari woestijn is ongeveer 30x zo groot als Nederland en strekt zich uit over Botswana, Namibië, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Angola. Omdat er meer regen valt dan in een echte woestijn, wordt het ook wel een halfwoestijn genoemd.

  Rondreis Botswana Kalahari springbok

  Naast enorme zandvlakten kun je er ook grote gebieden steppe en savanne vinden, en daardoor ook veel wilde dieren. De Kalahari is zo anders dan andere safari gebieden, dat het een eigen Big Five heeft: gemsbok, Kalahari-leeuw, springbok, eland en luipaard. 

  Meer artikelen op safari-reizen.nl:

  Bekijk safari reizen van bekende reisorganisaties:

   

      Fox verre reizen is nu ANWB        Van Verre safari    Rondreis Botswana 14 dagen

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *