Meteen naar de inhoud

Sawadee

Sawadee vakantie voor reizigers

Sawadee biedt meer dan 250 reizen over de hele wereld en heeft ruim 30 jaar ervaring. Bezoek Sawadee.nl.

Is Sawadee wat voor jou?

Sawadee reizigers zijn zelfstandige Nederlanders en Vlamingen die houden van actie en avontuur. Ze hebben een flexibele instelling, zien niet op tegen de soms lange reisdagen en primitieve omstandigheden en accepteren dat tijdens een avontuurlijke reis soms niet alles volgens planning verloopt.

Zowel ervaren reizigers als mensen die voor het eerst een verre reis maken, gaan mee. Ze willen veel zien, maar ook tijd hebben om bijzondere culturen en mooie natuur echt te kunnen beleven.

Groepsreizen bestaan uit koppels, vrienden en soloreizigers. Meestal tussen de 25 en 60 jaar, maar ook daarboven en -onder. Vanwege het avontuurlijke karakter en de zwaarte is de minimum leeftijd voor deelname aan Sawadee reizen 18 jaar. Reis je met jongere kinderen, kijk dan eens bij de speciale Sawadee familiereizen.

Sawadee is net als Baobab onderdeel van de Travelopia Group, een collectief van meer dan 50  (internationale) reismerken.

Bestemmingen en reistypen

Reis je met Sawadee, dan kan je op safari in:

De reisduur varieert van 10 tot 29 dagen.

Sawadee biedt de volgende reistypes aan:

In vrijwel alle Sawadee reizen zijn wandel-, fiets- of andere actieve tochten opgenomen. Meestal kun je ter plekke besluiten of je hieraan meedoet. Bij elke reis staat onder het kopje ‘Zwaarte’ meer informatie over het comfort en de fysieke inspanning die van je gevraagd wordt.

De fysieke inspanning wordt als volgt weergegeven:

Sawadee zwaarte fysieke inspanning

Het comfort wordt als volgt weergegeven:

Sawadee comfort

Zo kun je zelf een inschatting maken of de reis geschikt voor je is. Je kunt natuurlijk ook altijd om advies vragen bij één van de reisexperts van Sawadee.

Groepsreizen

De rondreizen van Sawadee staan in het teken van avontuur en een intense beleving. In een groep van maximaal 20 personen maak je kennis met de meest bijzondere bestemmingen. Je verkent prachtige steden, indrukwekkende natuurparken en maakt kennis met de lokale cultuur.

Een Avontuur Plusreis heeft verschillende uitdagende en actieve excursies in het programma, naast bijvoorbeeld kampeerovernachtingen of nachten bij locals. Het zijn pittige reizen waarbij je flexibiliteit wat meer op de proef wordt gesteld. Je reist met maximaal 18 deelnemers.

Met een Hoogtepunten Reis bezoek je de absolute hoogtepunten van een land in maximaal 2,5 week. Voor wie niet onbeperkt tijd heeft, of niet te lang van huis wil zijn. Je reist in een groep van maximaal 24 personen. Alles is tot in de puntjes geregeld, met een vleugje avontuur.

Een Comfort-Plus reist biedt, zoals de naam als zegt, nog meer comfort. Je reist in een kleine groep van maximaal 18 deelnemers en overnacht in viersterrenhotels of bijzondere boutique-style accommodaties. Waar mogelijk wordt gekozen voor extra comfortabel vervoer, zoals 4-wheeldrives of een net wat ruimere privébus.

Ben je op zoek naar een combinatie van activiteit en rust? Kies dan voor Chill & Adventure. Deze bestaan uit een week rondreizen en een week ontspannen aan het strand. Je hebt veel individuele vrijheid om te relaxen of op pad te gaan. Tijdens het actieve gedeelte van de reis ontdek je de hoogtepunten en maak je kennis met de mensen en de cultuur.

Single reizen

Sawadee heeft geen speciale reizen alleen voor singles, maar als soloreiziger kan je natuurlijk wel met Sawadee op reis! Kijk bij je gewenste reis kijken onder het kopje ‘Data & Prijzen’. In de kolom ‘Opmerking’ kun je zien of er minimaal 3 singles meereizen. Bij ‘Groepssamenstelling’ kan je zien hoeveel mannen en vrouwen er deelnemen, in welke leeftijdscategorie ze vallen en hoeveel mensen er alleen reizen.

Familiereizen

Ga je graag met je kinderen de wereld over, dan kan je bij Sawadee kiezen uit een groot aantal bestemingen. Deze familiereizen zijn ingedeeld op leeftijd: vanaf 7, 12 en 16 jaar. Zo reizen je kinderen met leeftijdgenoten en door samen van alles te beleven zijn vriendschappen snel gesloten. Bij het samenstellen van de reizen is rekening gehouden met de behoeften en interesses van zowel ouders als kinderen.

Steeds meer alleenreizende ouders willen samen met hun kinderen een avontuurlijke reis maken. Vind je het fijn om niet het enige éénoudergezin in een groep te zijn? Kijk dan bij je gewenste reis onder ‘Data & Prijzen’ bij ‘Groepssamenstelling’ om te zien hoe het reisgezelschap is opgebouwd.

Accommodatie en vervoer

Je vliegt met gerenommeerde maatschappijen als KLM en Cathay Pacific. Eenmaal op je bestemming maak je gebruik van verschillende soorten transport als privé busjes en landcruisers, waardoor je gemakkelijk bijzondere plekken kunt bezoeken en even kunt stoppen bij een leuke markt.

Tijdens safarireizen in Afrika reis je met een expeditietruck die speciaal is gebouwd voor de lokale omstandigheden. Je zit hoog, waardoor je goed zicht hebt. Handig als je op zoek gaat naar de Big Five!

Alle reizen bieden zoveel mogelijk afwisseling in het soort overnachtingsplek. Van hotel of ecolodge tot kamperen in de natuur of een overnachting bij mensen thuis.

Reisbegeleiding

De reisbegeleiders van Sawadee zijn professioneel en gepassioneerd. Ze hebben een uitgebreide training achter de rug en beantwoorden graag je vragen, maar zijn geen wandelende reisgids. Wil je graag veel weten over je bestemming, neem dan zelf een goede reisgids mee.

Ook de lokale, Engelssprekende reisleiders hebben veel ervaring en een intensieve training achter de rug. Ze spreken de taal van het land en kunnen je veel vertellen over de cultuur en de tradities.

Sawadee en duurzaam toerisme

Sawadee compenseert standaard de CO2 uitstoot van je reis. Als reiziger kun je ook nog een vrijwillige bijdrage leveren aan projecten op het gebied van duurzame energie. De organisatie werkt daarvoor samen met de South Pole Group. Sawadee ondersteunt drie verschillende compensatieprojecten: zonne-energie in Thailand, schone kookovens in Ghana en windkracht in Taiwan.

Sawadee beschikt met over het Travelife Certificaat voor duurzaam toeristisch ondernemen. Met een eigen fonds ondersteunt Sawadee elk jaar diverse projecten en initiatieven op verschillende bestemmingen. Lees meer over Sawadee en duurzaam toerisme.

Ervaringen met Sawadee

Ben jij al eens op safari geweest met Sawadee? We lezen jouw ervaring met deze reisorganisatie graag terug onder aan deze pagina. Wat ging er goed en wat kon er beter? Had je klachten of was je safarireis perfect geregeld? Laat het ons weten!

Populaire safari reizen bij Sawadee

Kenia & Tanzania | Sawadee | 21 dagen | Groepsreis | Vanaf €3.098 inc. vliegticket

Rondreis Kenia, Tanzania en ZanzibarKenia safari strand vakantie reizen: Reis vanaf Nairobi naar Samburu voor je eerste nacht kamperen in de bush en ga op zoek naar wildlife. Bezoek de neushoorns en flamingo’s van Lake Nakuru National Park en reis via het Victoriameer naar de wereldberoemde Serengeti.

Je maakt uitgebreide game drives in het weidse landschap om de Big Five en nog veel meer wilde dieren te spotten. Bezoek de spectaculaire Ngorongorokrater en vlieg naar Zanzibar. Hier kan je ronddwalen in de straatjes van Stone Town en lekker snorkelen, duiken en ontspannen op het prachtige strand van Nungwi.   Bekijk reis


Zuid-Afrika | Sawadee | 16 dagen | Familiereis | Vanaf €2.298 inc. vliegticket

Familiereis Zuid-Afrika en SwazilandNationale parken zuid-Afrika: Reis via de prachtige Panoramaroute naar het Krugerpark om op zoek te gaan naar de Big Five. Tijdens een rangercursus leren kinderen onder de 16 hoe ze verschillende dieren kunnen herkennen aan het geluid dat ze maken, spoorzoeken en alles over planten.

Ook voor oudere kinderen en ouders zijn er allerlei activiteiten te doen. Wandel of fiets tussen het wild in Swaziland en spot nijlpaarden en krokodillen tijdens een boottocht op het meer van St. Lucia in Zuid-Afrika. Vlieg vervolgens naar Kaapstad en geniet van alles wat er in en om deze bruisende stad te beleven is.  Bekijk reis


Namibië | Sawadee | 19 dagen | Groepsreis | Vanaf €2.298 inc. vliegticket

Rondreis Namibië Kampeergroepsreisn Namibie Etosha leeuw en prooidieren: Start in Windhoek en bekijk de zonsopgang in de wereldberoemde zandduinen van Sossusvlei. In de kustplaats Swakopmund kan je op dolfijnexcursie, diepzeevissen of op bezoek in een township. Vergaap je aan de tienduizende robben van Cape Cross en verken de rotsachtige omgeving van Spitzkoppe.

Bekijk prehistorische rotsgravures in Twyfelfontein en reis verder naar Palmwag. Hier kan je op zoek naar de zeldzame woestijnolifant, giraffen en zebra’s in een open jeep. Maak kennis met de Himba en reis verder naar Etosha National Park. In dit uitgestrekte park ga je uitgebreid op safari om zebra’s, olifanten, giraffen, struisvogels en roofdieren als leeuwen, luipaarden en cheeta’s te spotten.  Bekijk reis


Bezoek Sawadee.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.