Ga naar de inhoud

Mijn ervaring: twee weken op safari in Kenia en Tanzania met Sawadee 

    Denise (32) ging voor het eerst mee met een groepsreis en trok twee weken met Sawadee door Kenia en Tanzania. Lees hieronder meer over haar ervaring. 

    Je bent net terug van je safarireis. Hoe was het?

    Gaaf! Vooral de Serengeti, we hebben zoveel dieren van dichtbij gezien: olifanten, giraffen, en zelfs een luipaard! 

    Luipaard op tak 1 ervaring welke reisorganisatie safari kenia tanzania

    Waarom heb je voor deze reis gekozen?

    We wilden graag een kortere safarireis, Zanzibar hoefde voor ons niet per sé. We hebben verschillende safari-organisaties vergeleken en uiteindelijk gekozen voor de avontuur-plus reis van Sawadee vanwege het gegarandeerde vertrek en de aantrekkelijke prijs. We waren enthousiast over het idee van een avontuurlijke reis waarbij we in tenten zouden slapen – het back-to-basic idee leek ons wel leuk. Maar vanwege het lage aantal inschrijvingen werd de reis aangepast en verbleven we in lodges en glamping tenten met een eigen badkamer, wat eigenlijk ook wel heel fijn was. 

    Waar ben je geweest en welke dieren heb je gezien?

    We begonnen onze reis in Nairobi, Kenia, en gingen vervolgens naar Lake Naivasha. Daar deden we een wandelsafari op Crescent Island, dat in het midden van het meer lag. We kwamen echt dichtbij een giraffe, heel gaaf! Daarna bezochten we de Masai Mara voor onze eerste game-drive, waar we onder andere leeuwen, zebra’s, giraffen en olifanten zagen.  

    leeuwen in gras ervaring reisorganisatie safari kenia tanzania

    In Tanzania bezochten we de Serengeti, waar we sliepen in tenten en ’s nachts hyena’s hoorden. We zagen daar ook een luipaard van heel dichtbij. De rangers houden elkaar ook op de hoogte van waar dieren te zien zijn. Op een gegeven moment waren er twee leeuwen die in het gras lagen, daar stonden wel heel veel safari jeeps omheen. Die gingen na een tijdje ook weer weg, maar onze gids zei dat we juist langer moesten blijven omdat je de leeuwen dan beter kon observeren. Dat deden we, en op een gegeven moment werden ze inderdaad actief en begonnen ze te rennen. Heel erg leuk om dat gezien te hebben! 

     

    Ngorongoro uitzicht ervaring met safari kenia tanzania

    Op de rand van de Ngorongoro-krater konden we genieten van een geweldig uitzicht. Toen we met de 4×4 de helling afdaalden naar de krater zelf, zagen we een olifant vlak naast ons naar beneden wandelen. De Masai Mara en Serengeti zijn grote vlakten, daar leg je veel grotere afstanden af om de dieren te zien.

    In Ngorongoro wordt je wel verwend: zoveel verschillende dieren bij elkaar. En net wat andere dieren, zoals flamingo’s, die hadden we nog niet eerder gezien. Lunchen deden we in de krater zelf, op een plek met een heel mooi uitzicht: al die dieren in dat landschap met de kraterhelling als achtergrond, zo mooi. 

    Flamingo ervaring reisorganisatie kenia tanzania safari

    We hadden ook een vrije dag. In Karatu bezochten een koffieplantage en konden we genieten van een heerlijke lunch. Onze laatste safaristop was Tarangire National Park, waar we ondanks de regen ook nog veel dieren zagen. 

    Wat was voor jou het hoogtepunt van de reis?

    Het hoogtepunt van de reis was absoluut het slapen in een tent in de Serengeti, omringd door de geluiden van de natuur. ’s Nachts hoorden we hyena’s huilen en de volgende dag zagen we hun voetsporen in de buurt van ons kamp. Dat klinkt misschien een beetje eng, maar ik heb me geen moment onveilig gevoeld in de tent. Ook het zien van een luipaard van heel dichtbij tijdens een safari was een onvergetelijk moment. 

    serengeti tent ervaring reisorganisatie tanzania kenia safari

    Hoe was de groep? 

    De groep was erg leuk en relaxed. Mijn vriend en ik waren het enige stel, terwijl de rest van de groep solo reisde. In totaal waren we met z’n zessen. Iedereen was open en toegankelijk. Het was mijn eerste keer met een georganiseerde groepsreis, en het beviel goed. De andere groepsleden waren er allemaal om dezelfde reden: ze wilden graag op safari en dat konden we met elkaar delen. 

    Hoe werd je op de hoogte gehouden van het reisschema en wat vond iedereen daarvan?

    Via de app van Sawadee konden we van tevoren kennismaken met onze reisgenoten en werden we zowel voor als tijdens de reis op de hoogte gehouden van het reisschema en de vluchtinformatie. Omdat onze reis aangepast was, was de info soms niet up-to-date. Sommige groepsgenoten hadden het fijner gevonden om precies te weten waar ze die nacht zouden slapen, maar voor mij maakte dat niet zoveel uit.  

    Zou je deze reis aanbevelen?

    Absoluut! Dat komt ook vanwege de fijne accommodaties, hoewel dat bij deze reis anders was dan normaal. Ook zou er met deze reis eigenlijk een kok meegaan om te koken tijdens het kamperen, maar omdat we uiteindelijk in lodges en glamping tenten verbleven, konden we ook elke keer mee-eten met de uitgebreide buffetten die ze daar hadden. Met héérlijk eten, ik ben denk ik wel een paar kilo aangekomen, haha.  

    kudde ervaring safari welke reisorganisatie kenia tanzania

    Het reisprogramma was efficiënt en goed geregeld, we hebben in een korte tijd veel gezien. Het was een perfecte mix van avontuur en comfort. De lodges en het glamping waren wel heel lekker na een dag op safari, maar het hoogtepunt was toch het slapen in een tent in de Serengeti, midden in de natuur.  

    Heb je nog tips voor toekomstige safari-reizigers? 

    Zorg voor je Gele Boekje. Bij de grensovergang tussen Kenia en Tanzania moet je je gele boekje laten zien voor de gele koorts stempel. Eén van onze groepsgenoten had alleen een digitale versie van dit boekje, wat voor wat gedoe zorgde. Uiteindelijk mochten we doorrijden, maar het is veel makkelijker om je fysieke boekje bij je te hebben. 

    Wil je ook op safari in Kenia en Tanzania?

    Denise boekte deze safari rondreis bij Sawadee.

    Let op: zoals Denise aangeeft was dit een aangepaste Avontuur-Plus reis van Sawadee. Een Avontuur-Plus reis houdt normaalgesproken in dat je back-to-basic gaat en bijvoorbeeld kampeert of overnacht bij locals en niet, zoals bij Denise’s aangepaste reis, in lodges en luxe tenten.

    Wil je graag kamperen? Bekijk dan eens de volgens safari kampeerreizen:

    • Groepsrondreis Zuidelijk Afrika kampeerreis | Groepsreis | 27 dagen. Je reist door maar liefst 4 landen in 1 reis en bezoekt onder meer het bruisende Kaapstad en de immens hoge duinen van Sossusvlei. Wilde dieren spot je in Etosha National Park, de Okavango Delta en Chobe National Park. Bekijk deze reis.
    • Zuidelijk Afrika in 3 weken | Single reis | 23 dagen. Een avontuurlijke kampeerreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Ontdek de bijzonder landschappen van Fish River Canyon en Sossusvlei en ga op safari in Etosha en de Okavango Delta. Je sluit je reis af met een bezoek aan de spectaculaire Victoria Watervallen. Bekijk deze reis.

    Overnacht je liever in lodges of hotels? Bekijk dan eens deze safarireizen:

    • Zuid-Afrika hoogtepunten | Singlereis | 15 dagen. Bezoek Kaapstad, de Tafelberg en geniet van Kaapse wijnen. Je gaat op safari in Addo National Park, Tsitsikamma en het beroemde Krugerpark. Ondertussen geniet je van de prachtige vergezichten op de Tuin- en Panoramaroute.  Bekijk deze reis.
    • Rondreis Kenia & Tanzania | Groepsreis | 18 dagen. Je start je reis in de Keniaanse hoofdstad Nairobi en reist via Mount Kenya, Lake Nakuru en de beroemde Masai Mara door naar Tanzania. Hier ga je op safari in de Serengeti en de bijzondere Ngorongorokrater. Bekijk deze reis.

    Ben je op zoek naar een combinatie van deze twee, kijk dan eens naar deze reizen:

    • Tanzania & Zanzibar | Groepsreis | 15 dagen. Tijdens deze lodge & kampeerreis bezoek je verschillende parken om op zoek te gaan naar de Big Five. Voor het echte safarigevoel kampeer je hier midden in de natuur. Op Zanzibar kan je uren dwalen door de kronkelende straatjes van Stone Town. Geniet na van alle indrukken op de hagelwitte stranden of verken de onderwaterwereld door te snorkelen of duiken. Bekijk deze reis.
    • Kenia, Tanzania en Zanzibar | Singlereis | 22 dagen. Een mix van hotels en campsites. Je gaat op safari in wereldberoemde gebieden als Masai Mara, Serengeti en Ngorongoro en reist met een overland truck. Je sluit je reis af op het tropische eiland Zanzibar. Bekijk deze reis.

    Meer artikelen op safari-reizen.nl:

    Bekijk safari reizen van bekende reisorganisaties:

    Safari Reizen ANWB           Familiereizen Tanzania        Van Verre safari

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *