Ga naar de inhoud

Goedkope safari Tanzania: 5 tips 

  Heb jij een strak budget en ben je op zoek naar een goedkope safari in Tanzania? Dan ben je hier op de juiste plek, want we hebben 5 tips die jou kunnen helpen om goedkoper op safari te gaan. 

  Of je nu altijd al van Tanzania hebt gedroomd of enthousiast bent geworden na het zien van een documentaire of verhalen van kennissen: na het lezen van dit artikel wordt die safari in Tanzania een stuk betaalbaarder! 

  Georganiseerde safari reizen Tanzania: Bekijk het aanbod van AfrikaPlus, Djoser en Sawadee 

  Goedkope safari Tanzania

  Waarom is een safari in Tanzania duur?

  De kosten van een safarireis in Tanzania worden bepaald door verschillende factoren: 

  • Vliegticket 
  • Reisperiode 
  • Vervoersmiddel (de afstanden zijn enorm en wegen vaak onverhard, waardoor je echt een goede auto nodig hebt) 
  • Accommodatie (en de locatie daarvan) 
  • Groepsreis of privé reis 
  • Duur van de reis 

  De volgende tips kunnen je helpen om je safari in Tanzania wat goedkoper te maken.

  Tip 1: Ga buiten het hoogseizoen

  Het hoogseizoen voor toeristen in Tanzania loopt van december tot en met januari (kerstvakantie) en juli tot en met augustus (zomervakantie) Het is dan erg druk en de meeste accommodatie zal zijn volgeboekt.  

  Ook vluchten zijn dan erg duur. Probeer buiten deze periode te boeken, een paar dagen eerder of later kan al veel schelen. Dat maakt niet alleen verschil in de kosten, maar ook in de drukte ter plaatse. 

  Tip 2: Ga wat korter

  Tanzania heeft safaribestemmingen van absolute wereldklasse. Je safarireis te veel inkorten zou zonde zijn, maar een dagje minder op safari kan al gauw een paar honderd euro schelen. Dit hangt ook af van welk park je bezoekt en met hoeveel mensen je reist. De periode waarin je reist kan ook uitmaken (zie Tip 1). 

  Goedkope safari Tanzania tips

  Tip 3: Reis samen met anderen

  Of je nu reist met familie en vrienden of kiest voor een groepsreis: door samen met anderen te reizen kan je kosten delen. Bijvoorbeeld de kosten van het huren van een jeep met gids en de entrée per jeep om het park binnen te komen. 

  Reisorganisaties hebben de onderhandelingen al voor je gedaan en kunnen daarom vaak de mooiste rondreizen in Tanzania tegen scherpe prijzen aanbieden. 

  Een greep uit het aanbod van georganiseerde rondreizen in Tanzania 

  • Kenia, Tanzania & Zanzibar | Singlereis | 22 dagen. Ga op zoek naar de Big Five in de Serengeti en Masai Mara, geniet van het uitzicht op de Kilimanjaro en sluit je reis af op het tropische Zanzibar. Bekijk deze reis.
  • Rondreis Tanzania & Zanzibar | Groepsreis | 15 dagen. Bezoek de legendarische Ngorongorokrater en vergaap je aan de imposante baobab bomen in Tarangire National Park. Breng de laatste dagen van je reis door op Zanzibar. Bekijk deze reis.
  • Beste van Tanzania | Groepsreis | 9 dagen. Tijdens deze reis bezoek je het noorden van Tanzania. Sport wild in een 4×4 op safari in maar liefst vier nationale parken. Bekijk deze reis.

  Tip 4: Sla Zanzibar over

  Zanzibar is een prachtig eiland, maar als het luieren op een tropisch strand niet noodzakelijk is voor jouw safarireis, kan je dit ook overslaan. Het scheelt vaak een binnenlandse vlucht. Kies in plaats daarvan voor een fijne lodge of lekker hotel, eventueel met zwembad, om na te genieten van alle indrukken.  

  Extra tip: Vlieg je terug vanaf Dar es Salaam? Kipipeo Beach in Kigamboni ligt zo’n 9 km van het centrum van de stad en is daarom goed te bereiken. Dit tropische strand is heerlijk rustig en wordt vooral in de weekenden bezocht door locals die de drukte van de grote stad willen ontvluchten. 

  Wil je safari en Zanzibar toch graag combineren? In dit artikel lees je er meer over. 

  Tip 5: Goedkopere accommodatie

  Ga je op safari in Tanzania met een singlereis? Kies er dan voor om een kamer te delen met een reisgenoot. Een eigen kamer tijdens zo’n reis is vaak ook mogelijk, maar daar betaal je een toeslag voor.  

  Kan je bij het boeken van je reis zelf kiezen in wat voor soort accommodatie je verblijft? Dat is meestal het geval wanneer je een individuele reis laat samenstellen. Kies dan voor een eenvoudig hotel. Er zijn genoeg goedkopere, maar nog steeds leuke plekken te vinden waar je goed kunt overnachten.

  Organisaties die individuele reizen op basis van jouw wensen kunnen samenstellen, zijn 333 Travel, Riksja Travel en Van Verre. 

  Meer artikelen op Safari-Reizen.nl:

   

  Bekijk reizen naar Tanzania bij bekende reisorganisaties:

      Familiereizen Tanzania            

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *