Baobab

Baobab

Baobab heeft ruim 40 jaar ervaring en biedt reizen naar meer dan 80 landen wereldwijd. Bekijk de website van Baobab.nl.

Baobab logo safari reizen

Is Baobab wat voor jou?

Baobab reizigers zijn zelfstandige Nederlanders en Vlamingen die houden van actie en avontuur. Ze hebben een flexibele instelling en zien niet op tegen de soms lange reisdagen en primitieve omstandigheden. Dat tijdens een avontuurlijke reis niet altijd alles volgens planning verloopt, is voor hen geen enkel probleem. Ze willen veel zien, maar ook tijd hebben om andere culturen en de natuur echt te beleven.

Zowel ervaren reizigers als mensen die voor het eerst op reis gaan buiten Europa, gaan mee. In de Baobab groepsreizen vind je stellen, vrienden en soloreizigers. Meestal tussen de 25 en 60 jaar, maar ook daaronder en -boven. Vanwege het avontuurlijke karakter en de zwaarte is de minimum leeftijd voor de meeste reizen 18 jaar. Reis je met jongere kinderen, dan kan dan met een van de Baobab familiereizen.

De grootte van de groep is afgestemd op het vervoer en de mogelijkheden van de accommodatie ter plaatse. Reis je met een minibusje, dan  is de maximale groepsgrootte vaak 13 personen. Reis je met ander vervoer, dan bestaat de groep vaak uit maximaal 20 personen. Bekijk het actuele reisaanbod.

Baobab is net als Sawadee onderdeel van de Travelopia Group, een collectief van meer dan 50  (internationale) reismerken.

Bestemmingen en reistypen

Met Baobab kun je op safari in:

Je kunt meerdere landen met elkaar combineren. De reisduur varieert van 16 tot 24 dagen.

Bij Baobab kun je terecht voor:

Groepsreizen

Baobab biedt je het gemak van een georganiseerde groepsreis, terwijl je onderweg toch alle individuele vrijheid hebt om dingen zelf te ontdekken. Je reist altijd in kleine groepen. Naast de bekende hoogtepunten wordt je tijdens het programma ook meegenomen buiten de gebaande paden. Zo reis je naar unieke plekken waar de natuur nog ongerept is en maak je persoonlijk contact met mensen uit andere culturen in hun eigen omgeving.

Single reizen

De single reizen van Baobab zijn bedoeld voor mensen die alleen op vakantie gaan, maar wel graag in gezelschap van anderen een land willen verkennen. Kijk bij je gewenste reis onder het kopje ‘Data & Prijzen’ in de kolom ‘Opmerkingen’ of het gaat om een singlereis. Bij ‘Samenstelling’ kan je zien hoe de groep is opgebouwd.

Je zal zien dat er bij sommige singlereizen ook koppels meegaan, maar dat de meeste deelnemers ook alleen reizen. Natuurlijk kun je als single reiziger ook meegaan met een ‘gewone’ groepsreis.

Familiereizen

Bij de familiereizen van Baobab ligt de groepsgrootte meestal rond de 26 personen. Op deze manier is de kans groter dat je kinderen leeftijdsgenootjes in de groep tegenkomen en makkelijker aansuiting vinden bij elkaar.

Het reistempo is rustig, met korte ritten en veel tijd voor ontspanning. Slapen doe je op plekken waar je kunt zwemmen en reizen eindigen vaak in een kustplaats, zodat je na een avontuurlijke reis met heel veel indrukken ook lekker samen op het strand kunt ontspannen.

Accommodatie en vervoer

Ga je mee op een hotelreis? Dan slaap je in middenklasse hotels, pensions of guesthouses die passen bij de sfeer van de streek, vrijwel altijd met je eigen badkamer. Als het doel de moeite waard is, kan het zo zijn dat je uitwijkt naar eenvoudiger accommodatie. Soms logeer je zelfs bij mensen thuis! Dat levert ervaringen op die je niet snel zal veregeten.

Tijdens kampeersafari’s slaap je in ruime koepeltenten. Je hoeft zelf alleen een matje en een slaapzak mee te nemen, voor de rest wordt gezorgd.

Reis je alleen, dan wordt je ingedeeld met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Heb je liever een eigen kamer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken. Bij het maken van de boeking kun je aangeven welke kamerindeling je wenst.

Baobab boekt je vlucht bij gerenommeerde maatschappijen als KLM en British Airways. Ben je al op de plaats van bestemming of regel je je vlucht liever zelf? Boek dan het landarrangement van de reis. Dit kun je aangeven bij stap 1 van het boekingsformulier.

Op de plaats van bestemming reis je met een eigen bus van een betrouwbare, lokale onderneming. Met een eigen bus stop je waar je wil en zie je dus veel meer. In Afrika reis je met expeditietrucks of terreinwagens, die ook onverharde wegen kunnen trotseren. Daarnaast worden grote en minder interessante afstanden overbrugd met een lokale vlucht, nachttrein of expresbus.

Bij elke reis kun je onder het kopje ‘Verblijf & Vervoer’ zien waar je overnacht en hoe er wordt gereisd.

Reisbegeleiding

De reisleiders van Baobab zijn deskundige en hebben jarenlange reiservaring. Ze kennen de bestemming vaak op hun duimpje: waar je goed kunt wandelen, wat de beste restaurantjes zijn of hoe je ergens moet komen.

Je kunt altijd terecht voor vragen en advies. Het zijn geen gidsen die je aan de hand meenemen langs alle bezienswaardigheden, maar ze delen graag kun kennis en liefde voor het land met je.

Naast Nederlandse begeleiders maakt Baobab ook gebruik van lokale, Engelssprekende reisbegeleiders. Ook zij hebben jarenlange ervaring, spreken de taal van het land en kunnen je veel vertellen over de cultuur en tradities.

Baobab en duurzaam toerisme

Baobab ontwikkelt reizen waarin mens, milieu, cultuur en natuur centraal staan. Dat doen ze door de positieve impact van reizen te vergroten en de negatieve impact zo klein mogelijk te maken.

De organisatie werkt zoveel mogelijk samen met lokale gidsen, vervoersmaatschappijen en kleinschalige accommodatie in plaats van grote ketens. Via Baobab draag je bij aan kleine, lokale projecten die je vaak ook tijdens je reis kunt bezoeken.

De CO2 uitstoot van je reis wordt volledig gecompenseerd en als onderdeel van Sawadee heeft ook Baobab het Travelife certificaat voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen.

Ervaringen met Baobab

Ben jij al eens op safari geweest met Baobab? We lezen jouw ervaring met deze reisorganisatie graag terug onder aan deze pagina. Wat ging er goed en wat kon er beter? Had je klachten of was je safarireis perfect geregeld? Laat het ons weten!

Populaire safarireizen bij Baobab

 

Bezoek Baobab.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *